Gunter Lamoot in de honderdste aflevering van Showbizz chantal Beeld Gunter Lamoot
Gunter Lamoot in de honderdste aflevering van Showbizz chantalBeeld Gunter Lamoot

Video

Showbizz Chantal viert z’n honderdste aflevering met een liedje!

Nóg een kerstfeest dat we alleen met onze bubbel zullen moeten vieren: de honderdste aflevering van Showbizz Chantal. Al drie jaar fileert Gunter Lamoot, exclusief voor humo.be, het showbizznieuws met absurde filmpjes waarin Alex Agnew plotseling Pavarotti zingt of metalband Slipknot Regi covert in ‘The Masked Singer’. Vandaag presenteren we de jubileumaflevering. Die is speciaal geworden. Kijk maar.

Joshua Migneau en Gunter Lamoot

Vorige week interviewden we Lamoot over zijn jubileumaflevering. Al kon hij er toen nog niet veel over zeggen.

GUNTER LAMOOT «Wel, euh, eerlijk gezegd heb ik nog geen flauw idee wat ik met die honderdste aflevering wil doen. Ik begin er meestal pas een dag of vier voor de deadline aan, anders zit ik anderhalve week te klooien om één of andere onnozele muzikale mash-up perfect te krijgen. Het zou trouwens typisch Chantal zijn om die mijlpaal gewoon te vergeten, niet?»

HUMO Met welk idee ben je ooit met Showbizz Chantal begonnen?

LAMOOT «Ik wilde een audiovisueel monster van Frankenstein maken, dat bestaat uit schijnbaar willekeurig geselecteerde beeldfragmenten. Ik ben verre van technisch onderlegd, wat bijdraagt aan de charmante DIY-sfeer, maar ik haal er nog altijd zeer veel arbeidsvreugde uit.»

HUMO Waar haal je je inspiratie?

LAMOOT «De nieuwskoppen op de websites van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws; de heerlijk triviale nonsens die BV’s op hun sociale media pleuren; de donkere krochten van YouTube. En mijn dvd-collectie met obscure horrorfilms: die lessen filmgeschiedenis aan het RITS vroeger komen nog altijd van pas.»

HUMO Hou jij een database bij met beelden waarmee je ooit eens iets wil doen?

LAMOOT «Ja, vooral van ‘Thuis’. Sommige mensen verzamelen postzegels, ik verzamel Frank Bomansen die zeggen dat hun ‘gat dat ook weet’. Als ik plots een ingeving krijg, ga ik snuisteren in die collectie. Daarom ben ik nu al drie lange jaren willens nillens een trouwe kijker van Vlaanderens populairste soap.»

HUMO Aan welke criteria moet een aflevering van Showbizz Chantal voldoen?

LAMOOT «Goh, als het maar eindigt op ‘-heid’. Stompzinnigheid, roekeloosheid, geinigheid, uitbundigheid, aanstekelijkheid, onbeschoftheid, onvergelijkbaarheid, klantvriendelijkheid en adoptiemogelijkheid, om er maar een paar te noemen.»

HUMO Heel wat echte Chantals kunnen minder lachen met je filmpjes. Iemand schreef op Facebook: ‘Als ze een belachelijke naam nodig hebben, pakken ze altijd Chantal.’

LAMOOT «Dat verbaast mij: ik vind Chantal een prachtige voornaam, zeker voor een man. Net zoals Daphne. En Véronique, natuurlijk.»

HUMO Heb je ooit een aflevering gemaakt waarvan je achteraf dacht: oei, dat is echt te onnozel?

LAMOOT «Elke aflevering, vrees ik. Het is allemaal hapklare trash. Maar ik maak het met ontzettend veel toewijding: alles voor de gulle lach.»

Bekijk hier de 10 beste afleveringen uit drie jaar Showbizz Chantal, door Gunter Lamoot zelf uitgekozen!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234