null Beeld Humo
Beeld Humo

columnHerman Brusselmans

‘2021 wordt magnifiek, dat kunnen we nu al met een kwart zekerheid voorspellen’

Zo fantastisch was 2019 nu ook weder niet. Zo herinner ik mij dat ik geopereerd werd aan m’n endeldarm, waaruit een gezwel werd verwijderd ter grootte van een meloen. Sindsdien ben ik niet dol meer op meloenen. Let op, als je mij een stukje meloen offreert, zal ik geen neen zeggen, en ik zal het aanvaarden, al zal ik het, in plaats van het op te eten, door het raam gooien.

Herman Brusselmans

Dus als je mij uitnodigt en zinnens bent om mij meloen te voeren, zet dan eerst het raam open. Hoe dan ook, de operatie gebeurde rectaal, en alles wat rectaal is, is niet leuk. Je kunt zeggen: nou, nou, Herman, als je vriendin rectaal een vinger in je hol duwt terwijl ze je pijpt, dan is dat toch wel leuk? Het hangt ervan af welke vinger. Een duim is oké, een pink ook, een ringvinger is een twijfelgeval, een middenvinger liever niet, en een wijsvinger dient om te wijzen en niet om in een kont te steken. Hoe de homo’s fistfucken kunnen uitstaan, het is mij een raadsel. Naar het schijnt zijn er ook hetero’s die fistfucken, maar die moeten bedolven onder pek en veren de stad worden uitgejaagd, waarna de sheriff zegt: ‘Zo, eindelijk is onze stad geheel fistfuckvrij’, en hij stapt de saloon binnen en grijpt een squaw bij de dikke tieten, zodat opperhoofd Licking Duck snauwt: ‘Wil jij wel eens m’n wijf gerust laten, sheriffje van m’n kloten!’

Doch dat speelde zich vooral af in lang vervlogen tijden, en ik heb het hier over 2019, dat vermaledijde jaar, met Trump aan de macht, oorlog in Oost-Congo, een nieuwe cd van Karen Damen, Anderlecht dat er niks van bakte, en Ilja Leonard Pfeijffer die met z’n kutboek ‘Grand Hotel Europa’ maar in de top tien bleef staan. Het enige lichtpuntje in 2019 was dat m’n eigen roman ‘De tafel’ ontelbare lezers bij het nekvel greep, ontroerde tot op het bot, en door sommige vrouwelijke lezers zo geil werd bevonden dat ze tijdens de lezing meer dan eens in hun eigen spons knepen. Overigens zei de lekkere seksuologe Lotte Vanwezemael in 2019 dat masturbatie zeer gezond is voor vrouwen, behalve als ze het uitvoeren door een voederbiet in hun flamoes te rammen, vooral als de voederbiet eerst voor de helft is afgeknauwd door een koe met mond- en klauwzeer.

Toen kwam echter 2020. Wat een jaar is me dat toch geweest! Trump was aan de macht, er was oorlog in Oost-Congo, Karen Damen dacht na over een nieuwe cd, Anderlecht bakte er nog steeds niets van, en of je het gelooft of niet, die dekselse Ilja Leonard Pfeiffer bleef maar met z’n flutboek ‘Grand Hotel Europa’ in de top tien staan. Lichtpuntjes waren m’n eigen romans ‘Bloed spuwen naar de hematoloog’ en ‘Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel’, allebei in staat om oneindig veel lezeressen tot het kletsnat wrijven van hun eigen clitoris te brengen. Lotte Vanwezemael zei dat de vrouwelijke clitoris even gevoelig is als de mannelijke eikel, waarmee ze weleens gelijk zou kunnen hebben, de zwoele tuttebel.

En er was nog iets in 2020: het coronavirus. Dat was ook geen kattenpis. Mensen werden ziek, lagen aan de ademhalingsmachine, overleden, en wat niet nog allemaal. Wat een desastreus virus! Gelukkig waren er de mondkapjes, de anderhalve meter afstand, het 24/7 in je eigen huis blijven, en het voortdurende handenwassen. Die brachten veel licht in de duisternis, en hele horden mensen bleven daardoor gezond. Het is voor hen te hopen dat ze ook in 2021 gezond blijven, wat er dik in zit, omdat immers de vaccins op het punt staan om ons de totale redding te bieden. Aldoende belooft 2021 een schitterend jaar te worden, temeer omdat Trump aan de deur is geschopt, de oorlog in Oost-Congo op een lager pitje lijkt te gaan staan, Karen Damen geen enkel plan heeft voor een nieuwe cd, Anderlecht af en toe een overwinning behaalt, ‘Grand Hotel Europa’ uit de top tien aan het verdwijnen is, en Lotte Vanwezemael er praktisch zeker van is dat in 2021 ongeveer 35 procent van de vrouwen minstens één keer per zeven maanden een vaginaal orgasme zal beleven. En dan mogen we mijn nieuwe boeken niet vergeten, te weten ‘Maanlicht van een andere planeet’ (voorjaar 2021) en ‘Geschiedenis van de moderne literatuur’ (najaar 2021). En omdat ik mogelijk vader zal worden van een zoontje dat Kwik zal heten of een dochtertje dat Pix zal heten. En ik m’n haar ga laten kortknippen. Ja, 2021 wordt magnifiek, dat kunnen we nu al met een kwart zekerheid voorspellen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234