Rik Van CauwelaertBeeld RV

Open Venster

‘Alleen als we massaal op de traditionele partijen stemmen, kunnen we ons land uit het slop halen’

Wetstraat-veteranen Rik Van Cauwelaert en Dirk Van den Bogaert fileren de politieke crisis: ‘Hallucinant dat de urgentie nog steeds niet doordringt.’ En gelijk hebben ze. Het lijkt wel of de politici al de tijd van de wereld hebben en dat de enorme staatsschuld en het virus wel vanzelf zullen verdwijnen.  Van een partij als de N-VA kan ik dat nog enigszins begrijpen, omdat ze het nooit onder stoelen of banken hebben gestoken dat een onbestuurbaar België hen niet onaardig in de oren klinkt. Maar van al de andere traditionele partijen kan ik het dan weer niet begrijpen, want ze rijden zichzelf op die manier nog meer in de prak dan al het geval was. 

Zeker zo hallucinant is dat vele Vlamingen uit wraak en puur uit rancune hun messen al aan het slijpen zijn en op extreme partijen zullen stemmen als er nieuwe verkiezingen komen. Het zou kunnen resulteren in een enorme politieke overwinning van Vlaams Belang, waardoor de situatie er alleen maar nog veel slechter op zou worden. Het zou opnieuw jarenlange onderhandelingen betekenen, economische stilstand, tienduizenden faillissementen, een exponentiële stijging van de werkloosheid, veel onrust en een land in puin. 

Eigenlijk is er maar één echte oplossing om ons land uit de miserie te halen en dat is opnieuw massaal op de traditionele partijen te stemmen. Tot voor de twee Vlaamse nationalistische partijen met hun afbraakpolitiek en polariserend discours ons land grondig overhoop kwamen gooien, waren die het die dit land al de welvaart hebben bezorgd dat ons tot het derde rijkste land ter wereld maakte op gebied van persoonlijk vermogen, spaarcenten en eigendommen. Dat in 2008 de wereldeconomie op haar gat viel, was niet de schuld van onze traditionele partijen, al maakte de N-VA gretig misbruik van de situatie om al de schuld ervan in de schoenen van de “trado’s” en vooral in de van de “sossen” te schuiven. Bewijs uzelf en vooral ons een grote dienst en verwijs alle partijen die het niet goed voor hebben voor dit land naar de exit bij een volgende verkiezing, want ze hebben nog niks anders dan ellende veroorzaakt.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234