null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Als we niet zelf voor een krimp van de bevolking zorgen, mogen we een killervirus verwachten’

Lezersbrief

Pandemie of niet, ook in 2020 steeg de wereldbevolking met meer dan 80 miljoen menselijke zoogdieren. Die stijging, die jaarlijkse virale vermeerdering, elk jaar opnieuw een bevolking van Duitsland erbij, is een ware gesel voor de planeet.

Het coronavirus zal – vele persoonlijke tragedies niet te na gesproken - uiteindelijk de geschiedenis ingaan als mild en mak, ja zelfs als tamelijk knullig en onbenullig, een kneusje onder de virussen. Covid-19 belet niet dat er dagelijks nog steeds een kwart miljoen mensen bij komen, integendeel zelfs, er komt een onstuitbare en geheel ongewenste golf van lockdownbaby’s op ons af. Een broodnodige bevolkingskrimp is helaas nog niet voor morgen.

Eén van de gevolgen van onze ongebreidelde voorplanting is de makkelijke verspreiding van onsympathieke virussen, en het is bizar dat die link nooit door beleidsmakers of virologen wordt benadrukt. Precies door onze nalatigheid en het teveel van onze soort wordt ons momenteel door sanitaire dwingelanden, in de waan van een maakbaarheidsideologie, een virocratie opgedrongen, een virocratische gevangenis waarin aan onze burgerrechten wordt gemorreld en die voor velen financiële en psychische ontreddering betekent. Bij de op maat van zwakzinnigen gesneden slogan van de overheidscampagne ‘Een ploeg van elf miljoen’ past slechts één repliek: ‘Allemaal goed en wel, maar elf miljoen is veel te veel op deze onooglijke lap grond.’

Als we niet zelf met draconische maatregelen voor een bevolkingskrimp zorgen, dan mogen we onvermijdelijk een echt killervirus verwachten. Die virale ploert warmt zich nu al handenwrijvend in de coulissen op. Het teveel van onze soort destabiliseert de planeet op heel wat meer vlakken dan een al bij al gedwee virus. Bij covid-19 zijn we in een ontregelende paniekkramp geschoten, een paniekkramp die we echter beter ten overstaan van de stijgende wereldbevolking zouden voorbehouden. Doen we niets wezenlijks aan de alsmaar uitdijende bevolking, dan staat ons gedrag gelijk aan doodslag en schuldig verzuim.

Sauve qui peut wordt het dan, avondklokken of lockdowns, mondlapjes of een wondervaccin, de kolderieke capriolen van Cathy Berx, ze zullen geen zier helpen. De huidige covid-vaccins zijn uiteindelijk uitstel van executie.

We moeten – het wordt overal gezegd en geschreven - hoopvol zijn, maar het grootste talent van de mens is dat van zelfdestructie. Het is geen sinecure om geen misantroop te worden. Friedrich Nietzsche schreef over hoop: ‘Hoffnung ist in Wahrheit das übelste der Übel, weil sie die Qual der Menschen verlängert.’

Naam en adres bekend bij de redactie.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234