Eerste simulatiebeelden van het nieuwe Captain Jack Aviation Themepark aan Antwerp Airport in Deurne.

jack schoepen Beeld Captain Jack Aviation Themepark
Eerste simulatiebeelden van het nieuwe Captain Jack Aviation Themepark aan Antwerp Airport in Deurne.jack schoepenBeeld Captain Jack Aviation Themepark

humoOpen Venster

‘Antwerpen laat een grote kans liggen om een voorbeeld te zijn’

Lezersbrief

Jack Schoepen, de zoon van Bobbejaan, mag een thema­park bouwen in Deurne, naast Antwerp Airport. Wanneer zullen we eens ophouden met bouwen en Moeder Aarde vernietigen?

Al jaren zijn we bezorgd over de verandering van het klimaat en we weten dat die, onder andere, de schuld is van onze bouwwoede.

Er worden klimaatconferenties en -congressen georganiseerd om de overheden te waarschuwen. Elk gebouw dat wordt opgetrokken, elke weg die wordt aangelegd, elke betonvloer die wordt gegoten, neemt de plaats van natuur in. Maar in Antwerpen lijkt het of die noodkreet niet voor hen is bestemd.

Grond moet kunnen ademen om gezond te zijn. Ondergrondse dieren graven gangen zodat de grond vruchtbaar kan blijven en kan ademen, en dat water kan afvloeien.

Maar nee, de stad heeft een plan goedgekeurd voor een nieuw pretpark, in plaats van voor een bos. Alle beetjes helpen; maar in Antwerpen doen ze alsof hun neus bloedt: het stadsbestuur legt alle adviezen van experts naast zich neer. In plaats van pret- en themaparken zou de natuur onze eerste bekommernis moeten zijn. Waar zijn de groenen als je ze nodig hebt?

Als je een mens in nood niet helpt, kun je veroordeeld worden. Door de natuur in stand te houden of te verbeteren red je ook de mensheid. Antwerpen laat een grote kans liggen om een voorbeeld te zijn.

Commerce en economie voor alles: begrijpe wie kan.

Herman Hillen, Antwerpen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234