null Beeld Guy Kokken
Beeld Guy Kokken

Open Venster

Bart Defoort antwoordt Naomi Sijmons: ‘Ik heb er nooit genoegen in gehad studenten te kleineren’

Lezersbrief

In Humo 4223 zegt Naomi Sijmons: ‘Mensen die je klein doen voelen, zijn mensen met een gebrek aan respect’, omdat ik als jurylid tijdens een popexamen aan het KASK in Gent ostentatief mijn vingers in mijn oren zou hebben gestopt. Ik heb bij mijn weten nooit lesgegeven aan haar, en als docent van de jazzafdeling aan het KASK heb ik vroeger ook nooit popexamens gejureerd, dus ik weet niet over welk examen ze het heeft. Stond zij toen op het podium, of was ze daar als toeschouwer komen kijken naar een vriend of vriendin die examen deed?

Het is allesbehalve plezant om publiekelijk, en in Humo dan nog, te worden afgeschilderd als iemand die geen respect voor studenten, of mensen in het algemeen, zou hebben. Studenten en oud-studenten kennen mij als een docent die motiverend en inspirerend werkt, en ook als een muzikant met een openheid qua muzikale stijlen. Ik heb er nooit interesse, laat staan genoegen, in gehad om studenten te kleineren of zonder respect te behandelen, integendeel.

Dat ik soms mijn vingers in mijn oren stop, heeft niets te maken met wat er muzikaal op het podium gebeurt, zoals Naomi denkt en durft te beweren, maar met het extreem luide volume op dat podium op dat moment. Dat doe ik ook als ik zelf op het podium sta en de monitors te luid staan. Dan bescherm ik simpelweg mijn oren en maak ik duidelijk aan de sound engineer dat hij ze zachter moet zetten.

Het kan gebeurd zijn dat ik dat als jurylid op een examen heb gedaan, terwijl ik me naar de sound engineer omdraaide. Als Naomi toen dat gebaar als negatief interpreteerde en aanvoelde, was dat haar persoonlijke interpretatie. Van mijn kant was dit zeker niet negatief bedoeld naar wat er op het podium muzikaal bezig was. Voor de rest wens ik Naomi het beste.

Bart Defoort, Brussel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234