null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Bart Somers helpt de droom van de N-VA verwezenlijken: een Vlaanderen zonder provincies’

Lezersbrief

Minister Bart Somers wil Vlaanderen opdelen in zeventien regio’s en zo efficiënter en met minder kosten besturen. In een eerste studieronde voor nieuwe samenwerkingsverbanden tussen gemeenten wilde hij Limburg behouden zoals het was. In een tweede studieronde werd de provincie toch in drie regio’s opgesplitst, ondanks een negatief advies van de gouverneur, die vond dat er al veel goed werkende samenwerkingsverbanden bestaan.

Wellicht heeft de minister dat toch gedaan omdat de andere provincies gemord hebben: het lijkt erop dat Limburg wordt geslachtofferd om hen te paaien. 31 van de 42 burgemeesters zijn nochtans voor het behoud van Limburg als één regio. De andere provincies hebben bovendien allemaal ongeveer 60 gemeenten en steden, Limburg telt er slechts 42.

Een worstcasescenario is niet ondenkbaar: als de regionalisering een feit is, kunnen de regio’s in de verre of nabije toekomst toch een bestuursniveau worden ter vervanging van de provincies. De N-VA is geen liefhebber van de provincies en zou ze liever afschaffen, zoals iedereen weet. Misschien zonder het zelf te beseffen helpt Bart Somers de droom van de N-VA verwezenlijken, een Vlaanderen zonder provincies, met Antwerpen als epicentrum. Als u een hart heeft voor Limburg, breng dan uw stem uit in de petitie ‘Red Limburg’. En laat Limburg Limburg.

Paul Jannes, Ham.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234