Beeld BELGA

Open Venster

‘Beschuldig de Vlamingen er niet voortdurend van dat ze polariseren’

Ik wens te reageren op de lezersbrief van Merel Vrancken over minister Ben Weyts en zijn visie op identiteit. Voor een academicus blijft mevrouw Vrancken nogal vaag als het zegt: ‘Een gedeelde identiteit creëer je samen.’ Welke identiteit dan? Wil ze even toelichten wat ze verstaat onder de gedeelde waarden?

Ik veronderstel dat het uithuwelijken van jonge meisjes tegen hun zin daar niet toe behoort. En wat te denken van de leerkracht godsdienst die verkondigt dat meisjes een hoofddoek moeten dragen omdat ze anders aan hun haren uit het graf getrokken zullen worden? Of over de problematische omgang van sommige bevolkingsgroepen met homoseksualiteit?

Ik heb jarenlang gewerkt met anderstaligen uit alle hoeken van de wereld. Aan de overgrote meerderheid van die mensen bewaar ik de allerbeste herinneringen. Ik weet zeer goed dat de meeste mensen die zich hier komen vestigen, in peis en vree willen leven. Iedereen heeft het recht om zijn religie en cultuur te beleven, voor zover er geen geweld wordt gebruikt. Maar hou toch eens op voortdurend de Vlaming te beschuldigen met dat woordje ‘polariseren’. Of is het plots verboden om kritisch te zijn voor opvattingen die hier niet thuishoren? 

Nadine Hoste, gepensioneerd instructeur talen, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234