Open Venster

‘Beste helden, jullie zijn écht goed bezig!’

Redactie

Beste helden,

Ik wil jullie van harte bedanken voor al jullie goede zorgen voor onze medemensen.

Door de coronamaatregelen strikt op te volgen, vormen jullie allemaal samen een levende barrière tegen de verdere verspreiding van het virus. Het is allesbehalve evident om de maatregelen nauwgezet op te volgen, dag na dag, bij regen en vooral bij zonneschijn. Meer dan wie ook besef ik hoeveel inspanningen jullie leveren, het zijn inspanningen die gigantisch groot zijn. Samen dragen jullie zorg voor jezelf, voor je naasten en voor de volledige samenleving. Jullie zijn dé eerstelijnszorgverleners bij uitstek!

Samen maken jullie het mogelijk dat de maatschappij blijft functioneren. Jullie bezorgen rugdekking aan iedereen die het beste van zichzelf geeft in de sectoren die cruciaal zijn voor onze samenleving (de medische sector, de logistieke sector, de voedingssector...). De witte lakens vormen het symbool van jullie oprechte bewondering voor de zorgsector en bij uitbreiding voor iedereen die dag na dag in de vuurlinie staat. Maar witte lakens veranderen snel in zwarte vlaggen als je er geen zorg voor draagt.

Het applaus dat elke dag weerklinkt voor alle zorgverleners, is een applaus dat in mijn gedachten ook bestemd is voor iedereen die zich aan de regels houdt. Samen houden jullie de druk op de echte zorgverleners laag zodat de artsen en de verplegers optimaal kunnen zorgen voor onze zieken. Meer dan wie ook beseffen jullie dat de zorg voor alle zieken in jullie handen ligt.

Graag steek ik jullie een heel groot en warm hart onder de riem, want jullie geven nooit op. Jullie zijn écht goed bezig!

Hou de moed er in en vergeet nooit dat de aanhouder op het einde van de rit altijd wint...

Veel groeten,

Jo Maes, Bertem

Zelf een lezersbrief insturen? Gebruik ons formulier hieronder:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234