null Beeld photo_news
Beeld photo_news

Open Venster

‘De belastingdienst behandelt mij alsof ik een misdadiger ben’

Lezersbrief

Ik ben een brave Belgische burger. Ik ga braaf uit werken van 6 uur ’s morgens tot 18.30 uur ’s avonds en betaal me blauw aan belastingen. Zoals zovelen. Ik heb nauwelijks genoeg over om mijn eigen kosten te dekken.

Mijn belastingaangifte dien ik zelf in .Ik heb namelijk géén tijd om ook nog in een kantoor aan te schuiven. Het valt me moeilijker en moeilijker, want de aangifte wordt steeds gecompliceerder.

Vandaag kreeg ik een aangetekende zending. Hoewel mijn partner en ik gescheiden zijn en de kinderen in co-ouderschap opvoeden, wordt dat co-ouderschap door de belastingdienst geweigerd. Mijn kinderen hebben nochtans ook een kamer bij mij thuis en ik draag meer dan de helft van de kosten voor hun onderhoud.

Hoewel ik nog steeds de helft van de lening betaal van het huis dat mijn ex-partner en ik ooit hebben gekocht en waar hij nog steeds in woont, krijg ik geen belastingaftrek voor het deel dat ik betaal.

Op de koop toe krijg ik een boete van 10 procent omdat ik een foute aangifte heb ingediend. Alsof ik een misdadiger ben en dat bewust heb gedaan. De realiteit is dat zij de regeltjes aanpassen om zoveel mogelijk geld in hun zakken te laten belanden.

Aangezien ik geen euro meer overhoud, ga ik gewoon stempelen of een OCMW-uitkering aanvragen. Dan kan ik fijn de hele dag uitrusten in plaats van mij halfdood te werken. Dan heb ik evenveel als nu en kunnen de belastingen mij niets meer afnemen. Gedaan met ingewikkelde aangiften en boetes.

Christel Keymeulen, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234