null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Open Venster

‘De jongere generatie komt niets tekort dankzij de ouderen, die hard gewerkt hebben’

Ik wil nog even reageren op de lezersbrief van Aimé Schrauwen in Humo 4184. Ik weet niet hoe oud hij is, maar volgens mij is hij nog erg groen achter de oren, en vooral de laatste zin maakte mij kwaad: ‘Wij zijn het die u een toekomst bieden en niet omgekeerd’, en ook ‘Niet alleen zijn wij het die binnenkort uw pensioentje zullen moeten ophoesten’, enzovoort.

Wij hebben hem niet nodig om ons pensioen te betalen, wij hebben een loopbaan van veertig jaar en meer achter de rug en hebben genoeg bijgedragen. Hij mag in de eerste plaats voor zijn eigen pensioen zorgen, want een loopbaan van veertig jaar en meer zal er niet meer in zitten: studeren, een paar keer van richting veranderen, misschien eens zittenblijven, dan een sabbatjaar en als ze aan hun loopbaan beginnen, zijn ze al ouder dan 25 jaar.

De meesten van zijn generatie zijn al met het vliegtuig op reis gegaan voor ze konden lopen. Elk jaar maken ze grote buitenlandse reizen, ze volgen dure sportkampen, ze krijgen alles wat ze willen en komen niets tekort. Door wie komt dat? Door die oudere generatie die dat zelf allemaal niet kon en hard gewerkt heeft. Ikzelf heb de eerste keer het vliegtuig genomen toen ik 24 was. Voordien was ik nooit op reis geweest.

Ik ben opgegroeid zonder luxe, pas op mijn 11de had ik mijn eigen kamer, voordien sliep ik in de kamer van mijn ouders. Maar was ik ongelukkig? Nee, want ik wist niet beter. We speelden veel buiten en hadden veel plezier, dus kom ons niet de les spellen met alles wat we zogezegd fout gedaan hebben.

Op één punt heeft hij wel gelijk: niet alleen de jeugd is verantwoordelijk voor de slechte coronacijfers, maar voor de rest zou ik zeggen: grow up.

M. Peeters, Machelen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234