Open Venster

‘De kinderdagverblijven tasten in het duister’

Redactie

Als eigenaar van enkele kinderdagverblijven tast ik in het duister. Scholen schorten de lessen op, de horeca moet sluiten, shoppen mag niet meer in het weekend. Maar de kinderdagverblijven moeten openblijven! Kinderdagverblijven zijn geen risicogroep. Bij ons zouden geen grootouders komen en hebben de kindjes geen naaste bejaarde familieleden (?) of mensen uit risicogroepen. Maar elke dag krijgen wij een massa vragen van bezorgde ouders, waar wij helaas geen antwoord op kunnen geven. Wat zeg ik tegen de papa van Jef, die net kanker heeft overwonnen? Wat zeg ik tegen de ouders van Marie, van wie het zusje muco heeft? Of tegen ouders van premature kindjes die toch een iets zwakker gestel hebben??

Ik heb die mensen zelf opgebeld en aangeraden om hun kindjes thuis te houden. Verplichten kan ik niemand, want het advies van de regering luidt: ‘De crèches blijven open.’ Ik heb de indruk dat de regering geen standpunt wil innemen, want heel wat kinderdagverblijven zijn zelfstandige ondernemingen, en sluiten zou ook de overheid geld kosten. Bovendien is er dan geen opvang voor kinderen van werkende mensen. Op dit moment zijn wij echt aan ons lot overgelaten. De coronacrisis lijkt meer en meer een politiek spelletje te worden. Uiteraard zullen wij openblijven, maar hoelang nog voor bij ons de eerste gevallen opduiken?

Een bijkomend probleem is dat alle afhaalmomenten bij de supermarkten tot volgende week zondag volgepland zijn door de hamsteraars. Hoe moesten wij tegen maandag twintig zakken aardappelen vinden? Moeten we nu de ouders vragen een lunchpakket mee te geven?

Ik vraag de regering in naam van al mijn collega’s een standpunt in te nemen over de scholen en de crèches, en dat duidelijk te communiceren. Alleen zo kunnen we de ellende stoppen.

Een bezorgde ondernemer in de zorgsector.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234