Open Venster

‘De oudere generatie heeft wel de studies van de jongeren betaald’

Redactie

Gezondheidseconoom Jan-Emmanuel De Neve stelteen coronataks voor de oudere generatie voor. Dat een gezondheidseconoom met een zo'n asociale maatregel komt aandraven, vind ik toch hoogst merkwaardig. Het getuigt van weinig inlevingsvermogen, bitter weinig burgerzin en gebrek aan historische kennis. Zoals zo dikwijls wordt weer de verkeerde bevolkingsgroep geviseerd.

Meneer De Neve zal vast langer dan de meeste mensen van mijn generatie naar school geweest zijn, toen er leerplicht was tot 14 jaar. Velen zijn jong aan de slag gegaan, uiteraard in slecht betaalde baantjes, wat hen heel hun carrière parten heeft gespeeld, zowel op het vlak van gezondheid als financieel. Doordat zij niet lang hebben gestudeerd en al heel jong gingen werken, hebben zij ruimschoots socialezekerheidsbijdragen en belastingen betaald. Nu genieten ze van een allesbehalve riant pensioen en soms kwakkelen ze ook nog met hun gezondheid.

Ik misgun de mensen die later geboren zijn en in veel gevallen universitaire studies hebben kunnen doen, niets. Hun mooie carrière en hun mooie wedde is hen van harte gegund. Ze mogen echter niet vergeten dat de kosten van hun universitaire studies grotendeels door de gemeenschap werden gedragen. Dus door die mensen die nu tot die fameuze oudere generatie behoren, die werkten in een tijd waarin veel vrouwen thuisbleven om te zorgen voor de kinderen. Hun werk werd nooit in geld uitgedrukt en dus ook niet gewaardeerd.

Nu corona ons op een pijnlijke manier duidelijk maakt dat niet enkel geld en economisch rendement belangrijk zijn, zou meneer De Neve gepensioneerden willen penaliseren. Niet zelden zijn zij echter ook diegenen die met veel liefde onbezoldigd vrijwilligerswerk verrichten. Reken maar eens uit wat dat zou kosten als dat verloond moest worden.

Denise Versluys, Antwerpen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234