Open Venster

‘De PS is een bondgenoot in het vrijwaren van de sociale verworvenheden’

Redactie

Volgens sommigen zullen eventuele verkiezingen gaan over de toekomst van België, of zelfs over het einde van ons land. Laten we niet in die valstrik lopen! Alle opiniepeilingen laten zien dat een meerderheid van de bevolking geen separatisme wil, en menige expert heeft al aangetoond dat het confederalisme van Bart De Wever en co. meer problemen veroorzaakt dan het oplost.

Verkiezingen (of formaties) moeten gaan over welk sociaal-economisch model men wenst, zowel in het noorden als in het zuiden van het land. Moeten we wel de Zweedse coalitie voortzetten, die voor een enorm gat in de begroting heeft gezorgd, de sociale zekerheid aanvalt en bespaart in de gezondheidszorg, op het openbaar vervoer en bij justitie? Het is te vergelijken met het rechtse regeerakkoord in Vlaanderen, dat snijdt in onder meer het welzijnswerk en cultuur. Wie zal de gaten in de begroting betalen, denkt u?

Bart De Wever roept op tot een Vlaams front. Moeten alle partijen zich dan achter een rechts neoliberaal beleid scharen? Loop niet in die valstrik! Beste mensen, u zult niet de tekorten van de Walen, maar die van de Zweedse coalitie betalen. Besef dat de PS een bondgenoot is in het vrijwaren van de sociale verworvenheden in ons land, en geen vijand!

Em. prof. Christian Eliaerts, Tremelo.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234