null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘De uitbreiding van de abortuswet dient nu als pasmunt voor de federale regeringsvorming: is dat wel democratisch?’

Redactie

Mevrouw Valerie Van Peel (N-VA) wil alle democratische middelen inzetten om de uitbreiding van de abortuswet te verhinderen. Nu vraag ik mij af: wie is hier democratisch? Diegenen die na lange discussies, ook met experts, een voorstel tot wetswijziging indienen, waarover de parlementsleden moeten stemmen? Of diegenen die, omdat ze niet met het voorstel akkoord kunnen of willen gaan, de tegenpartij in de tang nemen uit angst dat de meerderheid het voorstel zal goedkeuren? Zij gebruiken het voorstel nu als pasmunt voor de federale regeringsvorming. De tegenpartij door chantage proberen de mond te snoeren is beneden alle peil en getuigt van weinig of geen burgerzin. Of is het de bedoeling om het parlement helemaal buitenspel te zetten?

Als mevrouw Van Peel, en met haar ook Joachim Coens (CD&V) en Bart De Wever (N-VA), zo begaan zijn met het ongeboren kind, wanneer zal hun kindvriendelijke geweten dan spreken als het over de kinderen gaat die in ons land onder de armoedegrens leven en waarvan het aantal ieder jaar toeneemt? Wie wilde daar na haar ambtstermijn op afgerekend worden? Juist ja, Liesbeth Homans (N-VA), de huidige voorzitter van het Vlaams Parlement.

En de Belgische kinderen die in de Turkse en Syrische vluchtelingenkampen aan hun lot worden overgelaten, moeten die niet beschermd worden? Of zijn dat geen échte kinderen volgens de christelijke normen en waarden? Er wordt van hen weggekeken, ze worden letterlijk doodgezwegen. Die hypocrisie is stuitend, laakbaar, gevaarlijk én ondemocratisch.

Diane Janssens, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234