null Beeld Saskia Vanderstichele
Beeld Saskia Vanderstichele

Open Venster

‘De uitspraak van Conner Rousseau over Molenbeek was ongelukkig, maar de reacties waren hypocriet’

Lezersbrief

Jarenlang werd de SP.A verweten dat ze mensen met een migratieachtergrond pamperde uit electoraal opportunisme een beleid van laksheid en naïeve overtolerantie voerde. Nu Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, met uitdrukkelijke steun van de partijtop, geregeld hamert op het belang van taalverwerving en degelijk taalonderwijs, en zich terecht kant tegen segregatie en monocultuur, loopt hij zogezegd Vlaams Belang achterna.

Zijn uitspraak over Molenbeek was inderdaad ongelukkig, maar het was voorspelbaar én hypocriet dat een groot deel van woke en intellectualistisch links moord en brand schreeuwt, PS-burgemeester Catherine Moureaux op kop. Haar vader, wijlen Philippe Moureaux, liet de situatie in zijn gemeente jarenlang bewust verrotten, en zij treedt in zijn voetsporen.

Ik kan me helemaal terugvinden in het standpunt dat Hannelore Goeman, Vooruit-fractieleidster in het Vlaams Parlement, in ‘De afspraak’ op Canvas vertolkte, en ik snap helemaal dat zij als Brusselaar niet gelukkig is met het fameuze zinnetje. Constructieve kritiek op de voorzitter is tenminste mogelijk bij Vooruit. Ik zie het nog niet gebeuren dat een PVDA- of een VB-kopstuk in een tv-studio een vergelijkbare kritische stem laat horen.

Conner Rousseau had overigens al gesprekken gepland met jongeren in Molenbeek. Jammer dat hij dat niet uitdrukkelijk vermeldde in het interview. Dus Conner, tijd om je meer onder te dompelen in Brussel en een meer genuanceerde visie te ontwikkelen op onze complexe hoofdstad. Maar laat voor de rest alle hypocriete commentaren van je afglijden als water van een eend.

Erik Vertriest, Gent.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234