null Beeld Reporters / DPA
Beeld Reporters / DPA

Open Venster

‘De vaccinatiegraad is van enorm belang, maar het opvolgen van het vaccinatieproces is dat duidelijk niet’

Begin maart kregen mijn moeder en ik een uitnodiging om ons te laten vaccineren. Omdat mijn moeder al enkele jaren dement is en de deur niet meer uitkomt, bel ik met de vaccinatielijn. We worden op een lijst gezet om te worden ingeënt door de mobiele eenheid. Op 17 mei vertelt onze huisarts dat we door haar op de praktijklijst werden gezet – patiënten van haar praktijk die thuis een prik zullen krijgen. Enkele dagen later krijgen we een telefoontje van de mobiele ploeg dat we op 24 mei, rond 17 uur een Johnson & Johnson-vaccin zullen ingespoten krijgen. Wat ook gebeurt, stipt op het afgesproken uur. Einde verhaal?

Op 29 juni mogen we ons verheugen op een e-mail waarin te lezen staat dat we onze vaccinatie hebben geweigerd, en nog een kans krijgen. Enkele dagen later krijgen we ook nog een papieren versie. Ik bel met het secretariaat van de huisarts en daar meldt men mij dat we níét geregistreerd staan als zijnde ingeënt. Ik geef online mijn persoonlijke code in, weiger de nieuw aangeboden vaccinatie, kom op de volgende stappen in het programma, en dan komt de slotmededeling: u staat nu geboekt als ‘gevaccineerd’. Simple comme bonjour.

Wie de ministers aanhoort, krijgt te horen dat de vaccinatiegraad van enorm belang is. Het opvolgen van het vaccinatieproces is dat duidelijk niet. Iedereen krijgt een persoonlijke vaccinatiecode, met daaraan verbonden, normaliter, een persoonlijke fiche waarop het vaccinatieparcours gevolgd kan worden. Op onze fiche zouden er minimaal vier opmerkingen moeten staan. 1. Verstuurd 2. Reactie wegens immobiel 3. Bevestiging lijst mobiele inenting 4. Inenting. Bij ons werd alleen nummertje 1 aangevinkt, en was er duidelijk geen controle vanaf stap 2. Wie geen zin heeft in een prik, kan zichzelf naaldloos online inenten. Geen stijve arm, niet ziek in bed. Het is dat er 25.000 dodelijke slachtoffers op de covidfactuur staan, of je zou er spontaan van gaan dijenkletsen.

Wies Van Hoeck, Turnhout.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234