null Beeld VRT
Beeld VRT

humoOpen Venster

‘De VRT kan net zo goed alles van ‘F.C. De Kampioenen’ schrappen wegens verregaand seksisme’

Lezersbrief

De VRT zal zestien afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer heruitzenden wegens politiek incorrect. Dan kan ik nog wel enkele bedenkingen formuleren.

Er zit in de hele reeks geen enkel mannelijk personage dat niet beklagenswaardig is. Zonder uitzondering zijn de mannen, om uiteenlopende redenen, bedroevende sukkelaars. Er zijn meerdere pantoffelhelden, een vrouwenloper, enkele sjoemelende zelfstandigen en voorts vooral leeghoofden, pathetische sukkels en onhandige prutsers. Is dat grappig? Dat hangt van je smaak af. Is het seksistisch? Zeer zeker! Er is geen enkel evenwichtig mannelijk personage te zien.

De vrouwelijke personages daarentegen zijn zelfbewuste vrouwen die weten wat ze willen en dat ook steeds krijgen. Ze laten niet met zich sollen, en hebben meestal een vrij heldere kijk op de zaken. De enige juiste conclusie die de VRT dan kan trekken, is dat ze alle afleveringen verticaal moet klasseren wegens verregaand seksisme.

De VRT zou de mensen beter leren wat humor eigenlijk is: er wordt altijd gelachen met iets of iemand. In het verleden is meermaals bewezen dat een maatschappij die humor aan banden legt, langzaam afglijdt naar willekeur en totalitarisme.

Blijf ons, mannen, maar afschilderen als idioten, wij weten wel beter en dat volstaat.

Michel Schoep, Aalst.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234