null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Open Venster

Digitale meters: ‘De onkunde en onwil van Fluvius’

Lezersbrief

Vrijdag 26 november 2021. Ik reserveer de voormiddag (van negen tot één) voor de passage van Fluvius-onderaannemer TeaPlus, die digitale meters komt installeren. De technicus stelt vast dat hij niet al de vereiste stukken bij zich heeft. Ik moet een nieuwe afspraak regelen, ergens begin januari.

Maandag 10 januari 2022. Ik reserveer opnieuw de voormiddag voor de tweede passage van onderaannemer TeaPlus. Ook deze de technicus stelt vast dat hij niet al de nodige stukken bij zich heeft, want: ‘Mijn collega heeft het probleem niet gemeld.’ Ik moet een nieuwe afspraak regelen.

Vrijdag 21 januari 2022. Telefoon van Fluvius: een jonge stem meldt me dat ik een afspraak moet regelen voor de installatie van digitale meters. Ik vertel wat er gebeurd is. De telefonist stelt vast dat de tweede technicus het probleem óók niet heeft gemeld. Ik weiger voor de derde opeenvolgende keer een halve dag te reserveren voor mensen die hun werk zo onzorgvuldig doen. ‘Helaas, een afspraak op een specifiek uur is niet mogelijk, meneer,’ krijg ik te horen. En dan: ‘Ik verbind u door met de technische dienst.’

Ik hoor een wachtmuziekje en een keer of twintig de boodschap: ‘Door de drukte kunnen de wachttijden oplopen’ - tot de verbinding plots verbroken wordt.

Ik heb 42 jaar gewerkt voor een openbare dienst, en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst met zoveel onwil/onkunde te maken heb gekregen.

André Van Wassenhove, Zaventem

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234