null Beeld Johan Jacobs
Beeld Johan Jacobs

Open Venster

‘Dit is niet het geschikte moment om de rebel te spelen’

Lezersbrief

Ik wens Tine Reymer en Peter Van Den Begin het allerbeste in hun hervonden liefdesgeluk. En Tine in het bijzonder een geslaagd herstel na de burn-out. Dat herstel is nodig. Ik bespeur nog paranoïde sporen in hun verhaal. Bovendien gaan ze op zoek naar ‘andersdenkenden’ op het internet die niet worden uitgenodigd door VTM of de VRT, en die hun losgeslagen fantasieën bevestigen! Beste mensen, niet doen: zo kom je onvermijdelijk in de fabeltjesfuik terecht. Daar is het pas ‘angstig toeven’!

Ik feliciteer Humo-journalist Jeroen Maris, die zijn best doet om feiten van nonsens te scheiden! En ik wil graag bevestigen dat er méér is dan het virus. Onze samenleving is niet doordrenkt van angst. Integendeel: ik denk met vrienden na over de tijd na corona, en die is hoopvol.

We zullen mobiliteit minder belangrijk vinden, en niet langer als gekken rond de aardbol vliegen. We zullen nabijheid herwaarderen. Andere ideeën over ruimtelijke ordening vinden ingang: hoe maken we het mogelijk dat essentiële diensten op fietsafstand bereikbaar zijn? We leren maat te houden en het onderscheid te maken tussen wat voor ons essentieel is en wat niet.

We ontdekken dat de maatschappij maakbaarder is dan gedacht. Voor de opwarming van de aarde bleven de vliegtuigen niet aan de grond, voor ons aller gezondheid wel. Het kan dus! We leren de wetenschappers appreciëren, en ook de daadkracht van de politici. We beseffen dat we niet losstaan van de natuur, we zijn er een onderdeel van. We moeten beter zorg dragen voor de biotopen en ecosystemen, als we willen vermijden dat nog meer ziekten van dier op mens overgaan.

De toekomst hoeft niet somber te zijn, maar van dat virus willen we snel af! Het helpt niet, Tine en Peter, om mensen te ontraden om zich te laten vaccineren. Herstel van jullie collectieve depressie en laat jullie netjes vaccineren als de uitnodiging komt. Dit is niet het geschikte moment om de rebel te spelen.

Frederik Janssens, Antwerpen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234