Beeld REUTERS

Open Venster

‘Donald Trump raakt in paniek over zijn herverkiezing’

Over één zaak heeft Donald Trump gelijk: de Black Lives Matter-beweging en de opkomst van de linkse Antifa-protesten zijn erop gericht om te beletten dat hij voor een een tweede ambtstermijn verkozen wordt. De dood van George Floyd was de druppel die de emmer heeft doen overlopen, maar de emmer zelf was al volledig gevuld door het beleid van Trump. 

Zijn racistische uitlatingen, zijn agressieve antimigratiebeleid, zijn muur, zijn leugens, zijn achterban bestaande uit extreemrechtse groeperingen, godsdienstfundamentalisten, blanke supremacisten, wapengekken, zijn verdeel-en-heerspolitiek en een aan waanzin grenzend beleid, hebben voor een enorme versterking gezorgd van het ongenoegen en verdeeldheid dat al eeuwenlang zit te sluimeren in de VS. Niet George Floyd, maar Trump was de trigger om de zaak te doen ontploffen. Dat is ook de reden waarom hij nu zo furieus tekeergaat tegen de ‘linkse meute’ die het land om zeep wil helpen. Hij voelt het allemaal door zijn vingers glippen en is in paniek over zijn herverkiezing die in het gedrang is gekomen door een samenloop van deze protestmarsen en de coronacrisis, waarbij gebleken is dat hij niet in staat is een land te leiden in moeilijke tijden. 

Wat ook opvalt, is dat hij geen enkel beleidsprogramma kan voorleggen voor het geval hij terug zal verkozen worden. Men ziet hem alleen complottheorieën zonder theorie verkondigen, iedereen verrot schelden, beschuldigingen uiten zonder ook maar enig bewijs en iedereen die tegen hem is beschuldigen van on-Amerikaanse activiteiten, maar een programma? Nee hoor, dat heeft hij niet.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234