null Beeld Telefacts NU
Beeld Telefacts NU

Open Venster

‘Dooprituelen dienen niet om de medemens te verheffen, maar om hem te breken’

Lezersbrief

Men moet er geen doekjes om winden: wat tijdens het doopritueel van Sanda Dia is gebeurd, is ontoelaatbaar. Zowel de daders als diegenen die hebben toegekeken en niet hebben ingegrepen, moeten gerechtelijk gestraft worden. Punt aan de lijn.

Het logische gevolg zou zijn dat dooprituelen voortaan verboden worden. Ze dienen niet om de medemens te verheffen, maar om hem te breken of wraakzuchtig te maken. Uitspattingen met drank zijn er al genoeg in studentenkringen, andere excessen mogen niet getolereerd worden.

De besloten kring waarin die dooprituelen plaatsvinden en de opdracht om alles stil te houden, wijzen er al op dat één en ander niet koosjer is. De dooprituelen brengen niet het hoogste, maar het laagste in de mens naar boven.

De meest gewiekste strafpleiters zullen aantreden in het Reuzegomproces. Ik ben benieuwd wat ze allemaal uit hun trukendoos zullen toveren, maar ik vrees dat de verantwoordelijkheid van de daders geminimaliseerd zal worden en dat de arme vader van Sanda Dia er niet het minste soelaas voor zijn immense verdriet zal vinden.

Gerda Eynatten-Bové, Antwerpen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234