De politie onderbrak op 11 november een lockdownfeestje  in de Lange Nieuwstraat in het centrum van Antwerpen. Beeld rv
De politie onderbrak op 11 november een lockdownfeestje in de Lange Nieuwstraat in het centrum van Antwerpen.Beeld rv

Open Venster

‘Een deel van de jongeren gedraagt zich asociaal en op het randje van het misdadige’

lk wil graag reageren op de brief van Aimé Schrauwen in Humo 4184. Een deel van de jongeren gedraagt zich asociaal en op het randje van het misdadige, zoals te merken is aan het feit dat de politie bijna dagelijks lockdownfeestjes moet stilleggen, waar jongeren zich tegoed doen aan drank, lachgas en andere middelen.

Voorts wil ik hem erop wijzen dat niet wij, de ouderen, maar hij zich zou moeten schamen als hij zegt dat hij binnenkort ons pensioentje zal moeten ophoesten. De wettelijke pensioenen worden tot nader order betaald met bijdragen van de actieve beroepsbevolking. Dat repartitiestelsel wordt al generaties lang toegepast.

Hopelijk is het merendeel van de jeugd in wier naam hij denkt te moeten reageren, minder narcistisch dan hijzelf. De coronamaatregelen respecteren is onontbeerlijk als we de pandemie onder controle willen krijgen.

E. Van Ranst, Deurne.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234