null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

humoOpen Venster

‘Een school hoort coach én supporter te zijn voor de leerlingen’

Lezersbrief

Vijftig jaar geleden ben ik afgestudeerd, 35 jaar na mijn vader. Hij was onderwijzer, ik had een universitair diploma. Hij groeide op in een gezin zonder inkomen na WO I. Het schoolhoofd praatte op zijn moeder in: ‘Die jongen kan leren, Maria, laat hem voortstuderen.’ Zelf kreeg ik een zetje van een leraar die iets in mij moet hebben gezien: zulke mensen zijn onbetaalbaar.

Toen ik lesgaf, stond er op de rapporten in het vso ‘Gelijke kansen voor iedereen’. Een school hoort coach én supporter te zijn voor de leerlingen. Die droom lijkt vandaag helaas opgeborgen te zijn. Kwetsbare kinderen krijgen vaak niet de broodnodige scholing. Kieskeurige kandidaat-leerkrachten passen voor scholen met zorgnoden. Het kon cynisch klinken, als het niet zo triest was.

Scholing is een recht, maar dat recht is krom. De anderen wacht de ‘grote verkilling’ waar Geert van Istendael ons voor heeft gewaarschuwd.

Nu wil de overheid inzetten op een beter hr-beleid en een slimmere inzet van de IT-middelen. Het papier is verduldig, de wensen zijn vroom en de slogans goedkoop.

Chris Spriet, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234