Egbert Lachaert Beeld Geert Van de Velde
Egbert LachaertBeeld Geert Van de Velde

DE EINDEJAARSVRAGENEgbert Lachaert

Egbert Lachaert: ‘‘De tafel van vier’ met Gert Verhulst is een meerwaarde op televisie’

Netjes beantwoord zonder klagen: de eindejaarsvragen. Vandaag: Egbert Lachaert.

Redactie

HUMO Hoe heeft u het voorbije jaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

LACHAERT «Plots is er weer een oorlog op het Europese continent, omdat een dictator dacht dat hij snel een regimewissel kon doorvoeren in een democratisch land en dat het Westen toch niet zou reageren. Mensen beseffen niet hoe belangrijk het is dat Rusland die oorlog verliest, ook al kost ons dat elke dag opofferingen.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

LACHAERT «‘De tafel van vier’ met Gert Verhulst (Play4) is een meerwaarde voor het televisielandschap. Je kunt er iets op een rustige manier uitleggen, en elke dag vindt de redactie wel een menselijk verhaal dat je raakt. De mix aan tafel boeit vaak.»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u het afgelopen jaar het meest bekoord?

LACHAERT «Ik lees momenteel ‘De Balkan’ van Raymond Detrez. Geen gebied in Europa dat zo complex in elkaar zit als de Balkan. De serie ‘Roman Empire’ op Netflix vond ik goed. Elkaar vermoorden doen we vandaag niet meer, maar de politieke spelletjes lijken van alle tijden te zijn.»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2023 (ten goede of ten kwade)?

LACHAERT «Ik wens ons een collectief draagvlak toe om iets te doen aan de klimaatopwarming, waarvan je de versnelling jaar na jaar ziet, zeker in de zomer. We moeten zo snel mogelijk af van fossiele brandstoffen.»

Meer eindejaarsvraagjes, van onder meer Fatma Taspinar, Sociaal Incapabele Michiel en Helmut Lotti, vind u hierzo.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234