null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Fysiek onderwijs en afstandsonderwijs zijn echt niet hetzelfde’

Lezersbrief

Op de website las ik de lezersbrief van Michel Schoep die op 23 oktober is verschenen. Daarin schrijft hij dat hij in zijn tijd geweigerd zou hebben om naar school te gaan en hij vindt dan ook dat de scholen tot Nieuwjaar dicht moeten om het virus klein te krijgen. Hij maakt ook de bedenking of iemand wel aan de leerlingen zelf heeft gevraagd of ze het verantwoord vinden om in deze tijden verplicht naar school te gaan.

Ikzelf ben studente Latijn in het vierde middelbaar en ga daar niet mee akkoord. Ik begrijp dat wij met veel mensen in een schoolgebouw zitten en uiteraard zullen er mensen besmet raken, maar het is gewoon niet mogelijk om de scholen te sluiten tot Nieuwjaar. Vorig jaar hebben wij al een aantal maanden thuisgezeten en nu opnieuw een aantal maanden afstandsonderwijs zou ons echt een leerachterstand opleveren, zelfs als we ons degelijk inzetten voor school.

Fysiek onderwijs en afstandsonderwijs zijn echt niet hetzelfde. Wij zijn de generatie van de toekomst en voor onze toekomst is een goede opleiding zeer belangrijk. Niet alleen voor ons, maar ook voor de mensen die later van onze diensten zullen gebruikmaken. Wij zullen hun artsen, leerkrachten en nog zoveel meer zijn. Natuurlijk moet er ingegrepen worden, want zoals de situatie nu is, kan het niet langer. Mijn papa werkt zelf op intensieve zorg en wij beseffen maar al te goed dat de situatie zeer ernstig is.

Daarom zou ik de voorkeur willen geven aan het systeem waarbij de scholen nog halftijds geopend zijn om zo onze opleiding en dus onze toekomst veilig te stellen.

Hanne De Ceuster, Hallaar.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234