brusselmans column web Beeld Humo
brusselmans column webBeeld Humo

ColumnHerman Brusselmans

‘Gelukkig blijven er in onze genderneutrale maatschappij nog ontelbare mannen over die gek zijn op halfnaakte wijven’

Er is veel onprettig nieuws in de wereld: de vaccinverspreiding loopt achterstand op, de Engelse variant van het virus spreidt z’n vleugels, de psychologische malaise bij ongeveer 62 procent van onze bevolking is zorgwekkend, Eden Hazard is nog maar een schaduw van zichzelf, de nieuwe president Joe Biden heeft last van z’n prostaat, dEUS kan maar geen nieuwe drummer vinden hoewel ik me heb aangeboden, de roman ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit wordt overal de grond in geboord, de vriend van Delphine Lecompte heeft erectieproblemen, Melania Trump heeft een depressie en wratten in haar linkerlies, Conner Rousseau heeft corona gekregen door op te korte afstand met z’n vrouwelijke bewonderaars te foefelen, het verdwenen luik van Het Lam Gods kan maar niet gevonden worden, nog steeds levende collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog worden blijvend met de vinger gewezen, Remco Evenepoel herstelt slechts langzaam en Maggie De Block zoekt vergeefs naar een afdoend middel om de bruine strepen in haar onderbroeken te vermijden.

Er is echter ook prettig nieuws: de benzine is drie cent per liter goedkoper geworden, het restaurant Chalabak van m’n goeie vriend Mohamed el Bazaz heeft een Michelinster gekregen, Jos Hermans heeft z’n tweede Pfizer-spuitje ontvangen, De Kreuners plannen een comeback, Jeroen Olyslaegers zal waarschijnlijk, mede door z’n nieuwe roman ‘Wildevrouw’, een grote kans maken op het winnen van de Nobelprijs Literatuur 2021, en over literatuur gesproken: m’n eigen roman, ‘Maanlicht van een andere planeet’, verschijnt over tweeëneenhalve week, en onder andere bij Bol.com zijn er in voorverkoop al twaalfduizend exemplaren de deur uit, en ondertussen werk ik gestaag verder aan m’n volgende boek, ‘Geschiedenis van de moderne literatuur’, waarin ik alle over het paard getilde Vlaamse en Nederlandse schrijvers de plaats geef die ze verdienen: zinkend in het drijfzand.

En eveneens gedenkwaardig: de streamingdienst Streamz zendt vanaf 1 februari twaalf afleveringen uit van de nu al spraakmakende serie ‘Mijn slechtste beste vriendin’, een reeks die vergeleken wordt met ‘Sex and the City’, dus qua leuk en grappig amusement zitten we desbetreffend gebeiteld. De afleveringen komen uit de koker van niet de eerste, de beste, met name Ilse Beyers, de vroegere hoofdredacteur van Dag Allemaal, het tijdschrift dat onder haar hoede vele stappen vooruit maakte, en op den duur de kwaliteit benaderde van Vogue, Cosmopolitan en Elle. Ik ken Ilse heel goed en heb ooit haar schitterende roman ‘De zuchtfontein’ aanbevolen bij m’n uitgeverij, Prometheus in Amsterdam, die het boek meteen uitgaf, maar jammer genoeg werden er maar 206 exemplaren van verkocht, allicht omdat er veel te veel expliciete seksscènes in voorkwamen, omdat het hoofdpersonage niet erg attractief was (een stotterende arbeidster in een zinkfabriek met een snor en een hazenlip), en omdat Ilse Beyers zelf niet al te tof overkwam tijdens een promotioneel interview in ‘De laatste show’: ze stotterde de hele tijd en onder de make-uplaag op haar gezicht was duidelijk te zien dat ze haar snor niet had weggeschoren. Doch thans komt Ilse terug binnen via de grote poort, en dankzij ‘Mijn slechtste beste vriendin’ zal ze Streamz eindelijk een hit geven. De protagonisten van de reeks zijn zomaar eventjes zés vrouwen, en het zijn niet de minsten, in die zin dat vijf van hen hun sporen al lang verdiend hebben: Ella-June Henrard, Maaike Cafmeyer, Kim Hertogs, Clara Cleymans en Eva Van der Gucht. We kunnen er niet omheen dat vooral twee van deze topactrices in het oog springen: Ella-June Henrard en Maaike Cafmeyer zijn slachtoffers van de strapatsen van Bart De Pauw, die beide schouwspeelsters bestookte met berichten, rare foto’s en ongewenste bezoeken aan hun voordeur. Het is een publiek geheim dat Eva Van der Gucht ook graag Bart De Pauw eens aan haar voordeur had gekregen, maar Bart heeft dat om één of andere reden nagelaten.

Hoe dan ook kijk ikzelf alvast uit naar de reeks, mede omdat ik een grote fan ben van alle tv-programma’s die vrouwen aan het roer hebben, wat hier het geval is: de auteurs, producenten en vertolkers zijn allemaal vrouwen. Ik hoop alleen dat in het bijzonder Maaike Cafmeyer, Ella-June Henrard en Clara Cleymans een rol hebben waarin ze zich ten dele ook mogen uitleven in een bikini of sexy lingerie. Gelukkig dat er in onze genderneutrale maatschappij nog ontelbare mannen overblijven die gek zijn op halfnaakte wijven.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234