null Beeld EPA
Beeld EPA

Open Venster

‘Goed dat de groenen en de liberalen niet tegen elkaar uitgespeeld willen worden’

Redactie

Ik ben blij dat de groenen en de liberalen samen laten weten dat zij niet tegen elkaar uitgespeeld willen worden door de preformateurs Bart De Wever en Paul Magnette. Zo wordt het onmogelijk om de grondwet te herzien, Want zonder groen, blauw en PTB/PVDA is er geen tweederdemeerderheid. Een staatshervorming is nochtans wel nodig om de structuren duidelijker, efficiënter en eenvoudiger te maken, maar dat moet dan in beide richtingen gebeuren.

Jan Jambon heeft als voormalige minister van Binnenlandse Zaken een inkijk gehad in het functioneren van ons land en nu wil de N-VA politie, brandweer, gezondheidszorg en werkgelegenheidsbureaus voorbereiden om te regionaliseren. Dat houdt in dat Vlaanderen dan een neoliberaal beleid kan voeren in de gezondheidszorg en werk en kan evolueren naar een Amerikaans of Angelsaksisch model, met onderbetaalde jobs, een slechte ziekteverzekering en een privatisering van de gezondheidszorg. Bovendien ligt met de politionele bevoegdheid de weg open voor een repressiever beleid.

Als er verkiezingen komen, zouden alle politieke partijen een duidelijk programma moeten voorleggen aan de kiezer, met alle sociale, economische, ecologische en communautaire thema’s. Men zou dan ook een inspanning moeten doen om alle mensen te bereiken, want velen stemmen vanuit een buikgevoel zonder de gevolgen te kennen van hun kiesgedrag, en laten zich beïnvloeden door populistische grootspraak.

Marlene De Smedt, Londerzeel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234