Open Venster

‘Google probeert al op de lagere school onze kinderen in te palmen'

Ik ben blij de brief van Wim Waelput in Open Venster te lezen: ik sta dan toch niet alleen met mijn mening dat Google al vanaf de lagere school onze kinderen en kleinkinderen wil inpalmen voor commerciële doeleinden.  Ik maakte het zelf mee dat mijn kleinzoon van 10 inlogde op de schooltoepassingen via mijn computer. Later bleek er o.a. bij mijn accountinstellingen van alles bijgemaakt door Google, waaronder een e-mailaccount. Ook de browservoorkeuren werden aangepast. Ik wist niet dat je een account kan wijzigen op afstand, tenzij je natuurlijk de rechten (lees: paswoorden) hebt om een andere computer over te nemen. Na deze inbraak op mijn beveiligde computer heb ik de IT-dienst van de school aangesproken. Volgens de school was dat niet mogelijk en als dat wel zo wel was, zou het automatisch moeten verdwijnen, zoals dat gebeurt op de lescomputers op school. Iedereen weet dat wat eenmaal op een computer of een netwerk geplaatst wordt, nooit meer verdwijnt.

Mijn wedervaren dateert van een zestal maanden geleden en sindsdien sta ik nog weigerachtiger tegenover Google, Facebook, en de andere giganten. Ik vertrouw nog enkel software van Apple die de privacy echt respecteert. Maar helaas, opnieuw, ook daar kun je Googleprogramma’s draaien zoals Chrome, YouTube en ga maar door. Intussen heb ik mijn beveiliging wel verbeterd. 

Maar wat met die kinderen vanaf 5 jaar die in deze wereld losgelaten worden op al die schermen zonder dat men hen aan het verstand kan brengen, want doorvoor zijn ze te jong, dat er onheuse praktijken bestaan om hen via deze weg in te palmen.

Bob Anaf, Sint-Denijs-Westrem.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234