null Beeld VRT
Beeld VRT

humoOpen Venster

‘Gooi ‘F.C. De Kampioenen’ eindelijk in de vuilnisbak!’

Delphine Lecompte pleit ervoor alle afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ te schrappen. De Humo-lezers zijn verdeeld.

Lezersbrief

‘VRT speelt moraalridder’

Ik ben het grotendeels eens met Delphine Lecompte. Afgezien van de kwaliteit van het feuilleton stoort het mij echter meer dat de omroep zelf besloten heeft om enkele afleveringen niet uit te zenden en zo zelf de moraalridder speelt en censuur toepast. Dat geldt ook voor de door Delphine terecht gesmaakte Britse serie ‘Fawlty Towers’, waarvan ook enkele afleveringen werden geschrapt wegens verwijzingen naar het oorlogsverleden van Duitsland en belediging van het Spaanse volk. Er zijn trouwens nog enkele series, zoals ‘Allo Allo!’ en ‘Are You Being Served?’ die een hoog ‘F.C. De Kampioenen’-gehalte hebben. Daarvan ook afleveringen schrappen is echter voor mij hetzelfde als een vuile mop in nette bewoordingen willen vertellen. Dan hou je beter je mond. Pieter Van Der Spek, Affligem.

‘Beschaamd dat ik Vlaming ben’

Delphine Lecompte heeft het weer eens duidelijk gezegd: gooi die ‘F.C. De Kampioenen' eindelijk in de vuilnisbak! Ik schaam me Vlaming te zijn. Debiele televisie elk jaar heruitgevonden en lachen maar. Ik heb gelukkig slechts één kwartier gekeken en daarna nooit meer. Ik vraag me af: kun je je laten ontvlamen zoals je je kunt laten ontdopen? Fred Truyen, Antwerpen.

‘Appelen en citroenen’

‘F.C. De kampioenen’ is inderdaad verouderd en de reeks blijven uitzenden doet vragen rijzen. Maar de serie heeft nog altijd succes en mijn kleinkinderen zijn er wild van. L.P. Boon met ‘F.C. De Kampioenen' vergelijken is op zijn zachtst uitgedrukt appelen met citroenen vergelijken. Als de VRT nog eens geld heeft om een komedie te maken, zal ik ze suggereren naar Delphine Lecompte te gaan. Wellicht zal het dan veel beter zijn, maar wie zal ernaar kijken? Laat het schoppen om te schoppen aan tieners en voetballers. Jo Verhelst, via mail.

‘Kleuterniveau’

Wow! In één vlammende lezersbrief de enggeestige kneuterigheid van rechts Vlaanderen blootleggen is alleen maar gegeven aan woordkunstenaars als Herman Brusselmans, Tom Lanoye en Delphine Lecompte. Zelf maar een heikneuter vanachter het bronsgroen eikenhout zijnde, mag ik me wel complimenteren met het feit dat ik nog nooit één aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ heb kunnen uitzitten. Ze bestaan, hoor, Vlamingen die ‘F.C. De Kampioenen’ waardeloze brol op kleuterniveau vinden. Mijn dag kan niet meer stuk. Guy Bervoets, Koersel.

‘Wansmakelijk’

Goed gezegd, Delphine! Mijn man en schoonmoeder kijken nog geregeld naar die wansmakelijke reeks en dan moet ik steeds de infantiele geluiden verdragen. Weg met die rotzooi! Sarah De Coster, Drongen.

‘Onderbuik’

De reeks ‘F.C. De Kampioenen' speelt in de allerlaagste onderklasse van de onderbuik. De scenaristen zijn schuldig en moesten voor de rechter komen voor het opzettelijk bezoedelen van de Vlaamse cultuur. Jef Lingier, Houthalen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234