null Beeld Kay Nietfeld/dpa
Beeld Kay Nietfeld/dpa

Open Venster

‘Heeft de regering al lessen getrokken en zal ze eindelijk weer investeren in de zorgsector?’

Lezersbrief

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt waartoe de jarenlange besparingen in de zorgsector hebben geleid. Er is al twintig jaar sprake van de witte woede, maar de besparingen zijn onverminderd doorgevoerd. Er werd al in het begin van deze eeuw een pandemie voorspeld, maar de beleidsmakers zagen het niet als een waarschuwing. Hoe kortzichtig!

Er zijn in België tweeduizend intensivecarebedden voor elf miljoen inwoners. Dat is een peulschil! Alle Belgen betalen jaarlijks via de sociale bijdrage circa 2.000 euro. Elke Belg heeft dus recht op een degelijke verzorging als hij die nodig heeft. Dat artsen keuzes moeten maken tussen de ene of de andere patiënt, is onrechtvaardig en onmenselijk.

Ik vraag me daarom af of de regering al lessen heeft getrokken en opnieuw zal investeren in de zorgsector, na dertien maanden van onduidelijke en steeds veranderende wisselende maatregelen met weinig effect. De economie platleggen, de burgers ophokken en van hun vrijheid beroven zonder oog voor de financiële en de psychische nevenschade voor alle lagen van de bevolking is te gemakkelijk.

Daarom: investeer in bedden en vooral in personeel, want daar nijpt het schoentje. Iedereen heeft recht op zorg met capabele zorgverleners.

Diane Janssens, Hoboken.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234