Beeld AP

Open Venster

‘Het Centrum voor Avondonderwijs wil mijn cursusgeld niet terugbetalen’

Ik had me ingeschreven voor de cursus weddingplanner bij het Centrum voor Avondonderwijs in Hasselt. Die zou eerst starten  op 20 april, maar is door de lockdown uiteraard niet doorgegaan. Toen had ik het inschrijvingsgeld van 549 euro teruggevraagd, maar dat konden ze niet doen wegens de coronamaatregelen: ze voerden overmacht aan als reden. Ze boden wel aan dat ik het inschrijvingsgeld zou gebruiken als opleidingstegoed voor een andere groepscursus. Ik kon ook de opleiding op een later moment volgen, ofwel de cursus omzetten in een thuisstudie, ofwel het inschrijvingsgeld doorgeven aan een vriend. Die vier opties heb ik geweigerd.

Daarna kreeg ik een nieuwe startdatum voor de cursus: 21 september. Maar op 8 september ontving ik een mail dat het 9 november zou worden. Dat paste niet voor mij, dus heb ik onmiddellijk laten weten dat ik mijn inschrijvingsgeld terug wilde. In de algemene voorwaarden staat dat, als je binnen de twee weken reageert, je 10 procent van je inschrijvingsgeld verliest, met een minimum van 50 euro. En hoe langer je wacht, des te hoger dat oploopt.

Ze hebben nog een paar keer geprobeerd me van mening te doen veranderen, maar op 22 september kreeg ik eindelijk antwoord dat ze het bedrag zouden terugstorten. Dat kon wel dertig dagen duren. Op 24 oktober had ik nog steeds niks ontvangen, dus mailde ik opnieuw. Het antwoord: de boekhouding had besloten het bedrag niet over te schrijven. Ik moest één van de vier bovenstaande opties kiezen.

Na heen en weer bellen en mailen moest ik een aangetekende brief sturen. Dat heb ik op 3 november gedaan, en op 5 november kreeg ik he bericht dat een opleidingshoofd me binnen de vijf dagen zou bellen. Dat is niet gebeurd. Toen heb ik weer zelf gebeld en kreeg ik iemand aan de lijn die de algemene voorwaarden niet kende. Die zou het ‘allemaal eens bekijken’. De conclusie: geen terugbetaling en als ik niet akkoord ging, moest ik maar een aangetekende brief sturen...

Hopelijk kan ik met deze brief druk uitoefenen op het Centrum voor Avondonderwijs. Ik ben trouwens lang niet de enige die is opgelicht.

Leen Vandevoorde, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234