null Beeld rv
Beeld rv

Open Venster

‘Het confederalisme en de migratieplannen van de N-VA zijn doodgeboren kinderen’

Lezersbrief

De N-VA is zich al aan het voorbereiden voor de verkiezingen van 2024. Ze hebben een groot congres gepland in 2023 waar ze hun groot plan gaan voorstellen aan de rest van de mensheid. Ze hebben al een paar ‘revolutionaire’ programmapunten laten lekken aan de pers. Het eerste was dat Bart De Wever aankondigde dat hun confederalisme terug op tafel gelegd zou worden, en het tweede kwam van Theo Francken, die een voorstel zou voorleggen aan het parlement om op vlak van migratie het voorbeeld te volgen van Australië en zo illegale migratie te beletten. Niet zo agressief weliswaar, een beetje Australië light dus.

Van het confederalisme weten we dat de definitie ervan is dat zo’n constructie alleen gevormd kan worden door aparte staten die ‘samen iets willen doen’. Het boeltje moet dus eerst gesplit worden en de inboedel verdeeld eer het in werking kan treden. Het voorstel van Theo Francken gaat dan weer in tegen de universele mensenrechten en de Conventie van Genève en zal dus nooit door de Europese Unie toegestaan worden.

Enigszins zijn die voorstellen begrijpelijk, want nu de N-VA een echte beleidspartij is geworden, kunnen ze zich op bestuurlijk vlak niet meer onderscheiden van de andere traditionele partijen. Dit is de enige manier om zich nog enigszins te profileren als vooruitstrevende partij en tevens om te proberen een leegloop naar Vlaams Belang tegen te gaan. Jammer genoeg voor hen zijn het twee doodgeboren kinderen, waar ze nergens mee terechtkunnen.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234