HSM
Theo Francken
Publicatie 24/02/2020 Beeld Saskia Vanderstichele Humo 2020
HSMTheo FranckenPublicatie 24/02/2020Beeld Saskia Vanderstichele Humo 2020

Open Venster

‘Het getuigt niet van bekwaamheid als Theo Francken niet wist wat er op zijn kabinet gaande was’

Redactie

Ik heb toch enkele bedenkingen na het lezen van het interview met Theo Francken in Humo 4147. Meneer Francken heeft honderden Syrische christenen gered uit zeer bedreigende situaties, waarvoor ik veel respect kan opbrengen, maar daarbij rijst de vraag: waarom enkel Syrische christenen? Zijn de andere Syrische vluchtelingen minder mens? Of hadden de Syrische christenen gewoon meer geld? Na de bemiddeling van zijn medewerker Melikan Kucam ben ik meer geneigd om dat laatste te geloven. Ik geloof hem wel als hij zegt dat hij niet zelf visa stond te verkopen op de markt van Beiroet, maar zijn medewerkers onder leiding van Melikan Kucam deden het wel.

Het is inderdaad juist dat Melikan Kucam nog niet schuldig is bevonden, maar zonder voldoende aanwijzingen en bewijzen wordt men echt geen negen maanden in voorhechtenis genomen en daarna onder strikte voorwaarden, die nog steeds van toepassing zijn, onder huisarrest geplaatst. Ofwel liegt Theo Francken, wat echt niet de eerste keer zou zijn, en wist hij van de handel en wandel van Melikan Kucam, ofwel negeerde zijn kabinet hem en verkocht het onterecht visa. Het getuigt in geen geval van bekwaamheid als hij geen weet had van wat er op zijn kabinet gaande was. In welke bocht hij zich ook probeert te wringen, hij was verantwoordelijk voor de werking van zijn kabinet en die verantwoordelijkheid trachten te ontlopen is een staatssecretaris onwaardig.

Willy Demoor, Gavere.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234