null Beeld rv
Beeld rv

humoOpen Venster

‘Het is tekenend dat een man van het kaliber van Gert Verhulst nog nooit bij een therapeut is geweest’

Lezersbrief

Het lijkt wel alsof Gert Verhulst de afgelopen jaren in één of ander hol heeft geleefd, of in een pretpark, als hij anno 2022 nog steeds het n-woord denkt te mogen gebruiken. We weten allemaal dat dat niet per ongeluk gebeurde. Niemand gelooft zijn excuses, en hoe meer blabla hij errond verkoopt, hoe minder geloofwaardig hij overkomt.

De excuses in de volgende uitzending van ‘De tafel van vier’ waren pijnlijker dan het n-gesprek de avond ervoor. Wat zijn we met excuses, meneer Verhulst? U zegt: ‘Het spijt ons als we iemand gekwetst hebben.’ Dat maakte het zo mogelijk nog gênanter. Het moest zijn: ‘Het spijt ons dát we iemand gekwetst hebben.’ Want laten we eerlijk zijn: u wist toch heel goed wat u aan het doen was, of niet soms? Wat maakt het u iets uit dat zwarte mensen zich vernederd voelden?

Dacht u die stoere praat nodig te hebben om het beter te kunnen doen dan Ella Leyers in ‘De ideale wereld’? Of wilde u aandacht voor je nieuwe programma? Of zit er misschien toch een vleugje onzekerheid onder dat egopantser? Het is niet sexy.

En nu terugkrabbelen en zeggen dat u zulke topics misschien beter niet meer behandelt, is alweer geen toonbeeld van man-zijn. Wat de wereld nodig heeft, zijn mannen die hun verantwoordelijkheid opnemen en echt leren uit hun fouten in plaats van als kleine jongetjes beteuterd rond te kijken, in de hoop dat iemand hen komt redden.

De vraag is natuurlijk wat een man drijft om keer op keer van die uitspraken te doen. Het is mij ter ore gekomen dat er in vorige talkshows ook geregeld geknipt moest worden wegens vrouwonvriendelijke opmerkingen.

Ik vond de suggestie van Marc-Marie Huijbregts om een bezoek aan een therapeut te overwegen erg zinvol. Het is tekenend dat een man van uw kaliber nog nooit bij een therapeut is geweest. Is de schaamte te groot? Maar niet erg: als de berg niet naar Mohammed komt, dan gaat Mohammed wel naar de berg. Ik waardeer u enorm als ondernemer. Als vrouw en therapeute wil ik graag eens aan uw tafel de peper in uw gat steken om te kijken hoe u zich als man staande houdt naast een seksueel krachtige vrouw, zonder dat er achteraf geknipt moet worden. Dat wordt vast lachen. Als u durft, natuurlijk, want moed en een groot ego zijn vaak geen goede vrienden.

Lieve Van Weddingen, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234