null Beeld Plopsa
Beeld Plopsa

humoOpen Venster

‘Het nieuws over machtsmisbruik in Plopsaland verrast niemand in de regio’

Lezersbrief

Het nieuws over machtsmisbruik in Plopsaland heeft niemand in de streek verrast. Al jaar en dag staat Plopsaland bekend als één van de minst aangename werkgevers uit de streek.

De lonen zijn heel laag, ook al beweert Plopsaland dat de barema’s worden gerespecteerd. Het ligt voor de hand waarom het pretpark vorig jaar veel vacatures niet ingevuld kreeg en de schuld bij de horeca legde.

Wie er aan de slag gaat, mag ook geen privéleven hebben. Je wordt vroegtijdig naar huis gestuurd als er te weinig bezoekers zijn, of onverwacht opgeroepen op je vrije dagen. Een dialoog is niet mogelijk, je moet alles maar slikken of je wordt geïntimideerd, ook met dreigementen over ontslag.

Voor sommige functies worden werknemers een halfuur vóór de aanvang van de shift op het werk verwacht. In die tijd moeten ze zich omkleden, want de werkkledij moet ter plaatse blijven. Daarna begeven ze zich naar hun werkpost, waar ze zich inchecken bij de aanvang van de shift. Dat halfuur wordt niet vergoed. Na een maand werken loopt het aantal onbetaalde uren flink op.

Heb je je lunch mee, dan laat je best frisdrank of snacks thuis, als die merken ook in het park verkocht worden. Als je niet kunt bewijzen dat je die drank of snack in een restaurant of eetkraam van het park hebt gekocht, wordt ervan uitgegaan dat je die hebt gestolen.

Dat zijn maar enkele redenen waarom veel werkzoekenden Plopsaland De Panne mijden. Alleen wie niet onder de zware druk van de VDAB uit kan, komt er terecht. Het pretpark heeft geluk dat veel Fransen uit de grensstreek wel bereid zijn onder die voorwaarden te werken.

Bruno Vandemeulebroucke, Veurne.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234