null Beeld Klaas De Scheirder
Beeld Klaas De Scheirder

Open Venster

‘Hoogbouw in een natuurgebied: gaan we laten vernietigen wat ons nog rest?’

Lezersbrief

Wij hebben onlangs een lap bosgrond van een kleine 1.000 vierkante meter gekocht in Stekene. Ik wil graag even opsommen met welke milieu- en andere voorschriften wij rekening moeten (en willen!) houden. Verboden: een zwembad, een boomhut, een gazon, een chalet met verdieping, een overdekking, (carport)... Verplicht: correcte aanplanting van planten, struiken en bomen en zoveel meer.

Verplicht bij de bouw van een vakantiewoning: maximaal 60 vierkante meter groot, met een terras van maximaal 20 vierkante meter, géén dakraam of koepel, zelfs de kleur moet donker zijn, enzovoort.Ook verplicht: een regenton van 5000 liter, een septische put en een IBA-zuiveringssysteem.

Er zijn vijf lorken aangetast op onze grond, maar bomen vellen mag je niet zonder toelating. Dus hebben we een aanvraag gedaan bij bosbeheer, en het bezoek gekregen van een afgevaardigde, voor vijf bomen! Later hebben we een verslag gekregen met aanbevelingen en verplichtingen, zoals herbebossing met inheemse soorten. Geen kapping in het broedseizoen en een waslijst aan beplanting die niet is toegestaan.

Ik hoop dat men even streng is voor de hoogbouw van de Maritieme Campus Antwerpen in het natuurgebied Hobokense Polder in tijden van betonstop en natuurbehoud. Gaan we de weinige natuur die ons nog rest laten vernietigen? Teken de petitie, alstublieft.

Wim Buys, Wilrijk.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234