null Beeld Fluvius
Beeld Fluvius

humoOpen Venster

‘Ik betaal voor het stroomverbruik van mijn buurman, en Fluvius krijgt het niet opgelost’

Lezersbrief

Al jaren merk ik dat mijn elektriciteitsverbruik hoger is dan ik zou mogen verwachten als alleenstaande die bijna nooit thuis is. Eigen onderzoek en testen leverden op dat toestellen van de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw én de pompen van mijn buurman aangesloten zijn op mijn zekeringskast. Dat verklaart deels het mysterieuze meerverbruik, maar mijn elektriciteitsverbruik blijft onverklaarbaar hoog. Ik contacteerde Luminus, die me doorverwees naar Fluvius.

Het moet gezegd, al snel stond er een inspecteur aan mijn deur. Die stelde vast dat de meters van mij en mijn buurman omgewisseld zijn, door Fluvius welteverstaan. Hij zou me een verslag bezorgen en voor het overige hoefde ik niets te doen. Fluvius zou de juiste meternummers en meterstanden doorgeven aan Luminus, zodat zij de facturen konden regulariseren.

Twee dagen lager kreeg ik via mail het verslag van de inspectie over de vaststelling van de meterverwisseling. Maar in het verslag ontbreekt de essentiële info, namelijk de meternummers en meterstanden, en ook de foto’s waarvan sprake zitten er niet bij.

Ik kon niet reageren op het mailadres en ook telefonisch vond ik geen gehoor, dus vulde ik online een klachtenformulier in. Ik kreeg wel een bevestiging van die klacht, maar niet de inhoud ervan: Fluvius maakt de communicatie graag zo moeilijk traceerbaar mogelijk. Ontmoedigen is altijd een goede strategie.

Twee weken later ontving ik opnieuw een mail: ze waren ermee bezig en zouden de juiste gegevens aan Luminus bezorgen. Het dossier werd afgesloten.

Begin december, zes weken later, nam ik contact op met Luminus om te verifiëren of ze de correcte gegevens van Fluvius ontvangen hadden. Niet dus. Opnieuw diende ik een klacht in. Fluvius reageerde twee weken later dat ze de gegevens wel in het computersysteem hebben ingevoerd, maar dat er een softwareprobleem is, waardoor de info niet bij de energieleverancier raakt. Ondertussen weet ik uit goede bron van een medewerker bij Fluvius dat dat softwareprobleem er vorig jaar ook al was en dat het blijkbaar geen prioriteit is voor Fluvius om er iets aan te doen.

Ik diende vervolgens een klacht in via Test Aankoop. Een week later, op 2 januari, ontving ik een reactie van Fluvius: er is... een softwareprobleem.

Op 5 januari belde ik nog eens met Luminus: Fluvius slaagt er vier maanden lang niet in om enkele getallen door te geven. Luminus heeft ondertussen wel het dossier afgesloten (het is Nieuwjaar voor iedereen, de spons erover). Luminus bevestigde dat ze op de hoogte zijn van de softwareproblemen. Bon, maar ze gaan me op het prioriteitenlijstje zetten.

Ik betaal nog steeds voor de elektriciteit van mijn buurman, die structureel meer verbruikt. Kan iemand me zeggen wat ik nog kan doen? Of is het makkelijker om de leidingen van de kasten om te wisselen dan getalletjes door te geven?

Alle tips zijn welkom! En Fluvius, u mag zich gerust aangesproken voelen en het gewoon oplossen.

Silvia Mertens, Deurne.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234