null Beeld RV
Beeld RV

Open Venster

‘Ik blijf blij met mijn zonnepanelen, ondanks de dikke streep door mijn rekening’

Lezersbrief

Met het recente zonnepanelendebacle heb ik als gedupeerde eens goed gesakkerd en vervolgens gelaten geschokschouderd. Het is het zoveelste staaltje van onkunde (of onwil) van onze beleidsmakers, die al decennialang niet echt blijk geven van een langetermijnvisie inzake energie. Wat me dan wél deed steigeren, was de opmerking van heer Didden in zijn column ‘De Gouden Garnaalkroket’ in Humo 4196, mijn bewondering voor zijn schitterende column ten spijt. Zonnepanelen die de huizen van de welgestelden van water moeten voorzien? Dat hoor je nu vaak uit de mond van niet-bezitters van zonnepanelen: het zijn de rijken die zich zonnepanelen kunnen veroorloven, dat ze nu niet komen klagen als ze wat van hun winst moeten inleveren.

Ik ben een 60-jarige alleenstaande en krijg geen cadeautjes van onze overheid, in de hele wereld wordt namelijk niemand zwaarder fiscaal belast dan de single Belg. Ik heb een bescheiden woning én dito inkomen, maar kon dankzij een interestloze lening bij familie vier jaar geleden zonnepanelen laten installeren. Omdat het financieel aantrekkelijk was, zeker, maar vooral omdat het groene energie is. Telkens als ik op de app het tellertje zie met de opbrengst van mijn panelen – zoveel bomen geplant, zoveel CO2 uitstoot bespaard – ben ik blij met mijn bijdrage, en ondanks de dikke streep door mijn rekening (dank u wel, Vlaanderen) blijf ik tevreden met mijn investering. Maar zonnepanelen voor welgestelden? Komaan zeg, even ernstig nu.

Annick Rasquin, Zichem.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234