. Beeld © rv
.Beeld © rv

Open Venster

‘Ik heb in mijn leven zelden zo'n grote nood aan liefde gevoeld’

Lezersbrief

Beste student, het is geen verrassing dat het gekke tijden zijn. Iedere generatie, ieder mens, de hele wereld is getroffen. Jij waarschijnlijk ook. Tijden van onrust en onzekerheid, en een geniepige eenzaamheid. Ik wil je niet vertellen wat je al weet, wel dat ik me ook al eenzaam heb gevoeld. Omringd door een liefdevol gezin, vrienden die me berichten sturen en een dagboek waarin ik mezelf probeer gezelschap te houden, heb ik me in deze afgelopen periode al meer dan eens eenzaam gevoeld.

Net als de koude proberen we eenzaamheid buiten te sluiten. Isoleren we iedere spleet in ons huis en ons zijn, maar we vergeten dat in het slot van de deur ook een gat zit. Een sleutelgat waarlangs eenzaamheid binnendringt en ten slotte onze kamers en harten vullen kan. Ze blindeert bovendien onze geest, alsof wij enkel kunnen zien wat de buitenwereld ons te bieden heeft, maar wij voor de buitenwereld onzichtbaar of vergeten lijken.

Ik heb in mijn leven zelden zo’n grote nood aan liefde gevoeld. Ik heb mensen zichzelf zien vinden, de natuur zien vinden, activisme, assertiviteit en dankbaarheid zien vinden. Ik heb ze oplossingen en alternatieven zien zoeken en vinden. Creativiteit. Innovatie. Het goede. De winter is koud, maar daarom de mens nog niet.

Ik heb mijn kaarten op tafel gelegd. Mogen ze een herinnering aan een potje in de zon op een terras met warme koffie in je verkleumde handen nieuw leven inblazen. Ik ben nieuwsgierig, aan wie ben ik gewaagd? Kan deze brief jou vreugde brengen? Welke vreugde heb jij al in jouw leven gekend? Welke mirakels? Welke vreugdes en mirakels ken je vandaag? Wat is jouw favoriete stuk fruit en wiens stem hoor je het liefst? Voor wie draag je zorg? Verzorg je ook planten? Mijn vrienden geven hun planten namen. Ik zie het als koosnamen die klinken als Theo, Roger of Victoria. Heb jij je planten ook namen gegeven? Het is nog niet te laat. Er zit liefde in een naam. Hoe noem je jezelf?

Ik schrijf uit een verlangen naar een korte ontsnapping uit de digiwereld en het gemis van mijn geliefden. Ik bedoel enkel goed met deze brief. Als hij niet voor jou is, is dat best. Als hij wel voor jou is, ben ik blij dat hij je vond.

Meredith Dedier, Diest.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234