null Beeld BNNVARA
Beeld BNNVARA

humoOpen Venster

‘Ik hoop dat ik Matthijs van Nieuwkerk snel terug op het scherm zie’

Lezersbrief

‘Hij heeft ook zijn bewonderaars pijn gedaan’
Ik was een groot bewonderaar van Matthijs van Nieuwkerk. Dat hij nu van zijn voetstuk tuimelt, kon ik bijna niet geloven. Die man bracht zoveel kwaliteit, iets wat op de treurbuis ver te zoeken is. Ik heb hem een paar keer gesproken naar aanleiding van ‘DWDD University’ met Freek Vonk. Ik zag hem daar bezig achter de schermen, met zijn fans, kinderen... Wouter Cajot van de prachtige boekhandel ’t Stad Leest zat een seizoen in het boekenpanel. Ook hij heeft mij nooit iets gezegd over de aanpak van Matthijs. Daarom komen dit ontslag en die getuigenissen als een klap aan. Maar in zo’n keiharde werksfeer zou ik ook niet kunnen aarden. Mensen beledigen en kleineren kan ik nooit goedpraten. Ik hoop dat hij beseft dat hij ook veel mensen heeft pijn gedaan die hem bewonderden. Ronald Verheyen, Mortsel.

‘Sommigen denken dat ze God de vader zijn’
Delphine, laat je niet doen. Wij hebben het grootste respect voor jou. En ja, sommigen journalisten denken dat ze God de Vader zijn en alles mogen doen en zeggen, en ook mensen kwetsen. Voor ons ben je een fantastische vrouw! Je verdiende zo’n aanpak niet. Fam. Depoortere, Oostende.

‘Een groot vakman’
‘De wereld draait door’ was klasse. Vandaar wellicht heeft de hiërarchie van Matthijs van Nieuwkerk al die jaren gezwegen. Moet die nu niet op het matje geroepen worden? De klachten circuleerden al langer. Een tijd geleden was er ook kritiek op zijn loon, maar die werd snel afgezwakt: er zal wel een reden voor die hoge sommen geweest zijn. Van mij mag hij in Vlaanderen komen presenteren, als de storm is gaan liggen. Ik hoop dat hij eerherstel krijgt, want zijn programma’s getuigden van een groot vakmanschap. Ann Dierckx, via mail.

‘Delphine is een waardige opvolger van Johan Anthierens’
De bijdragen van Delphine Lecompte zijn een verademing. Wat ben ik blij wekelijks haar mening te lezen in Humo, alleen al voor haar blijf ik abonnee. Ze is een waardige opvolger van Johan Anthierens, ook al had die het ook soms eens verkeerd. Spijtig dat ze in Brugge woont, anders ging ik dagelijks een dankgebed prevelen voor haar deur. Fred Truyen, Antwerpen.

‘De Hollandse presentatoren zijn arrogant’
Delphine Lecompte heeft het over de Hollandse televisie. Eigenlijk is het de Nederlandse televisie, maar die wordt helaas bevolkt door merendeels arrogante Hollandse presentatoren en andere bewoners van de Randstad, die zich belangrijker voelen dan de rest van Nederland. Frank Stoumont, via mail.

‘Hij maakt de beste programma’s’
Matthijs van Nieuwkerk heeft groot gelijk dat hij opstapt bij BNNVara. Hij heeft vijftien jaar gepresteerd onder grote druk. Het collectief afbranden van een bekende Nederlander vind ik verachtelijk. Over hoeveel woede-uitbarstingen hebben we het eigenlijk? Waarom heeft de directie niet beter op zijn topwerknemer gelet? Ik vind zijn programma’s de beste: ‘Top 2000 à Go-go', ‘College Tour’, ‘Matthijs gaat door’... Ik hoop dat ik hem snel weer terug op het scherm zie. Ingrid Burger, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234