null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Open Venster

‘Ik kan Meyrem Almaci geen ongelijk geven dat ze de handdoek in de ring gooit’

Lezersbrief

Het probleem van een ecologische partij als Groen is dat ze de boodschapper van ongemakkelijke waarheden is en daardoor weinig of niet geapprecieerd wordt door een breed publiek. Ze voert een ongelijke strijd tegen populistische partijen, die de opwarming van de aarde afdoen als een kwakkel en als doemdenkerij die ons onnoemelijk veel geld gaat kosten. Het brede publiek hoort dat natuurlijk veel liever dan de ongemakkelijke waarheid.

Maar jammer genoeg valt er tegenwoordig geen plezant nieuws meer te verkondigen en sukkelen we van de ene ramp naar de andere catastrofe. Na twee ellendige jaren van stilstand, lockdowns en een pandemie, overstromingen, bosbranden, door het dak gaande energieprijzen en na twintig jaar laks energiebeleid, zou men denken dat er eindelijk eens naar Groen geluisterd zal worden. Maar jammer genoeg is net het tegendeel het geval en wordt ze bespuwd en verguisd.

Ik kan Meyrem Almaci geen ongelijk geven dat ze de handdoek in de ring gooit en ontslag neemt als voorzitster van Groen, en ik wens haar meteen ook proficiat omdat ze acht jaar de stormwind doorstaan heeft. En laten we wel wezen, twee legislaturen is het maximum dat aan te raden is om een partij gezond en fris te houden.

Guy Bervoets, Koersel.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234