Brusselmans column editie Beeld Humo
Brusselmans column editieBeeld Humo

columnHerman Brusselmans

‘Ik stopte met boksen nadat ik bloed had geëjaculeerd in het gezicht van mijn vriendinnetje Cindy’

Herman Brusselmans gaat iedere week op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

Herman Brusselmans

Ik hou erg veel van sport. M'n favoriete sporten zijn voetbal, basketbal, handbal, tennis, badminton, auto- en motorracen, korfbal, volleybal, pingpong, paardenkoers, snooker, zwemmen, hardlopen, hoogspringen, verspringen, hink-stap-springen, kortom als er maar gesprongen wordt, doch ook boksen. In mijn eigen jeugd heb ik gevoetbald, gepingpongd en gebokst. Het voetbal liep faliekant af, omdat ik in een wedstrijd tegen Scela Zele een ernstige knieblessure opliep, waaraan ik een aantal bladzijden gewijd heb in m'n nieuwe roman ‘Vertrouw mij, ik kom uit de veehandel’. Als pingponger stelde ik eerlijk gezegd niet veel voor. Ik slaagde er nauwelijks in om het balletje op de tafel te slaan, waardoor de tegenstander bijna automatisch een punt verwierf en ik helaas niet. Ik heb al bij al slechts één wedstrijd afgetekend gewonnen, tegen m'n zus Mia, die toen echter slechts 4 jaar oud was, en nauwelijks het verschil kende tussen een pingpongbal en een gehaktbal. Ze at dan ook graag af en toe 'ns een pingpongbal in tomatensaus.

Maar goed, vervolgens het boksen. Ik schreef me in bij boksclub 't Vuistje in Hamme. Die stond onder leiding van Urbain Van de Voorde, zelf een ex-kampioen bij de pluimgewichten. Aan hem wordt het legendarische, zij het nogal afgezaagd raadseltje toegeschreven: ‘Wat weegt het meest, een kilo lood of een kilo pluimen?’ Tevens zou hij de uitvinder zijn van de mop over de drie nonnen in een kano, een erg lange mop, die me thans te ver zou leiden, maar dat de ene non in het water valt en wordt opgevreten door een nijlpaard, dat vind ik persoonlijk het grappigste stuk, vooral omdat het nijlpaard daarna twee dagen achter een struik zit te schijten, en er een ongeschonden, sneeuwwit nonnenkapje mede uit z'n kont komt.

null Beeld

Hoe dan ook, Urbain Van de Voorde, een zeventiger, was nog fit en helder in het hoofd genoeg om jongeren de finesses van het boksen aan te leren. Helder in het hoofd is misschien overdreven. Urbain had in z'n loopbaan uiteraard vele klappen tegen z'n kanis gekregen, met als gevolg dat hij enige hersenschade had opgelopen. Die verhinderde hem om verstaanbaar te praten, op z'n fiets te rijden zonder de sloot in te zwenken, en met een vrouw te vrijen zonder haar kut te verwarren met haar oor, waardoor hij aldus menig vrouwelijk trommelvlies heeft stukgeschoten met z'n voor zijn fysieke en geestelijke gesteldheid nog krachtige orgasmes. Urbain oordeelde dat ik een natuurtalent was. Ik was nog maar 14 jaar oud of hij liet me al een kamp vechten tegen de 23-jarige Mohamed bin Sheik, een Hamse Marokkaan die erom bekendstond dat hij, als hij vanwege z'n ras niet binnen mocht in een discotheek, minstens drie buitenwippers buiten westen kon meppen. ‘Urbain,’ zei ik, ‘zou ik niet beter nog wat wachten om tegen Mohamed te vechten? Veronderstel dat ik hem finaal in de vernieling sla, daar zal z'n kersverse echtgenote Bevlap niet blij mee zijn.’ Maar Urbain stuurde me de ring in, en Mohamed sloeg me in de eerste ronde finaal de vernieling in, waarmee m'n toenmalige kersverse vriendinnetje Cindy niet blij was, zeker niet omdat ik tijdens onze eerste vrijpartij na de kamp bloed in haar gezicht ejaculeerde.

Ik stopte dan ook wijselijk met boksen, maar ik bleef de sport altijd bewonderen, tot en met heden ten dage. Vanzelfsprekend volg ik zodoende de kampen van onze nationale trots, Delfine Persoon. Zij verloor recent onterecht van de rouwdouw Katie Taylor, die niet alleen haar vuisten had gebruikt, maar tevens Delfines neus brak met een kopstoot. Delfine heeft beloofd dat haar carrière nog lang niet voorbij is. Dat doet mij veel plezier, al kan ik niet nalaten om me af te vragen of boksen wel een sport is voor vrouwen. Na veel wikken en wegen besluit ik van niet. Boksen is een typische mannensport, net als voetbal, basketbal, handbal, tennis, badminton, auto- en motorracen, volleybal, paardenkoers, snooker, hardlopen, hoogspringen, verspringen en hink-stap-springen. Alleen pingpong, korfbal en zwemmen zie ik als een geschikte sport voor de dames. Maar! Niet met een gehaktbal pingpongen hoor, meisjes! En jullie best doen om de bal in het korfje te gooien! En proberen om niet te verdrinken! Doch alle gekheid op een stokje, ook in de autoracerij kunnen vrouwen misschien iets betekenen, al zullen ze wellicht onderweg zonder benzine vallen.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234