null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Open Venster

‘Ik vermoed dat ook een schooldirecteur nog een leven wil naast de school’

Lezersbrief

Geachte heer minister Weyts, geachte heer Boeve,

Bij ons op school is een bom ingeslagen. De directeur vertelde ons dat ze op het einde van het schooljaar de fakkel doorgeeft wegens persoonlijke redenen. Haar privéleven lijdt onder het werk.

U moet weten dat onze directeur een school met 1.200 leerlingen en 230 leerkrachten aanstuurt. Daar komt nog ondersteunend en dienstpersoneel bij. We bieden drie domeinen aan waarin zowel praktijk, theorie als kunstvakken worden gegeven, op één campus in een Vlaamse centrumstad. De uitdagingen zijn dus enorm.

Onze directeur is een warme, correcte en hyperintelligente kapitein van ons schip. En dat dreigt stuurloos te worden. Er wordt ondertussen al wild gespeculeerd wie zal kandideren, want de raad van bestuur heeft het ambt ook opengesteld voor bachelors. Ongezien, maar wel een teken aan de wand. De angst om niemand te vinden is groot. Hoe meer vissen in de vijver, hoe groter kans dat je er eentje vangt.

De vacature telt maar liefst 42 voorwaarden, verdeeld over zeven domeinen: van visie implementeren en een organisatie opzetten over aandacht voor externe relaties en innovatie in het onderwijslandschap opvolgen tot beschikbaar zijn voor ouders, leerlingen en personeel. Nascholingsplannen opzetten en opvolgen, deelnemen aan lokale en overkoepelende inspraakorganen, financiën opvolgen, onderhoud van het patrimonium opvolgen én beschikbaar zijn voor de school zover de goede werking dat vereist. Zou die vacature niet met het schaamrood op de wangen gepubliceerd zijn?

Wat biedt het schoolbestuur? Een warme schoolomgeving, een uitdagend takenpakket, de mogelijkheid tot professionaliseren (mocht er nog tijd over zijn), ondersteuning door de centrale administratie en een loon in overeenstemming met de weddeschalen.

Het onevenwicht is… Juist, daar bestaat geen woord voor. Wie ingaat op de job, tekent per direct een afscheidsbrief voor zijn/haar gezin en boet in aan levenskwaliteit. Een schooldirecteur moet zowel bouwkundig aansturen, de financiën opvolgen, ouders te woord staan, lintjes doorknippen, publiciteit voeren, flyeren, procederen tegen ouders die niet inzien dat hun kind wel degelijk schuld treft…

Wat staat daartegenover? Belachelijk weinig. Tijd om bezig te zijn met de kern van de job, het team aansturen en beleid uittekenen, is er hoegenaamd niet. Laat staan dat directies op tijd hun deur achter zich dicht kunnen trekken en huiswaarts keren. Ik vermoed dat ook onze directeurs nood hebben aan een leven naast de school. Uiteraard zonder de toewijding uit het oog te verliezen.

Er moet dringend iets veranderen aan de structuur van ons onderwijs. Een complete reorganisatie van raad van bestuur tot en met directie en middenkader (laat die leerkrachten maar nog even doen waar ze vooral goed in zijn, studenten het wonder wijzen) om dat reusachtige onevenwicht weg te werken. Naast het leerkrachtentekort is er ook een directietekort.

En o ja, vandaag werden we door de directie vriendelijk herinnerd aan de vacature. Dat hadden we wel zien aankomen: er zal nog niet veel vis in de vijver zitten. Dat wil zeggen dat we in september een stuurloos schip zouden kunnen worden. Gooit u een reddingsboei?

Boris Landuyt, via mail.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234