null Beeld photo_news
Beeld photo_news

Open Venster

‘Is het normaal dat een notaris geen enkele verantwoording hoeft af te leggen?’

Lezersbrief

Na een aantal slechte ervaringen met notarissen na het overlijden van een familielid vraag ik mij af of er geen kritische blik op hun werking moet worden geworpen. De laatste notaris heeft werkelijk haar best gedaan om de maximumscore op slechte dienstverlening te behalen: ontelbare fouten (zelfs de opgegeven overledene was niet juist), verkeerde optellingen (‘een tikfoutje’), kortom, de aangifte hing met haken en ogen aan elkaar.

Alle elementen die we ter discussie hadden gesteld, bleken niet correct te zijn aangegeven. Maar: het is de aangever die verantwoordelijk is, dus als wij zelf niet alles hadden uitgeplozen, waren de gevolgen voor ons geweest. Voor die fantastische behandeling betalen we een bedrag van 1.900 euro, terwijl het geen ingewikkeld dossier betrof en het ook niet over veel geld ging.

Is het normaal dat een notaris geen enkele verantwoording hoeft af te leggen? We zullen ook een klacht indienen bij de orde van notarissen, maar daar verwacht ik eerlijk gezegd niets van. Dus een goede raad aan iedereen die een dossier aan een notaris ‘toevertrouwt’: heb geen vertrouwen, stel vragen over alles wat u niet begrijpt, vergelijk op voorhand de kosten van verschillende kantoren, en zorg er vooral voor dat alles op papier staat.

Christine Sanctorum, Brasschaat.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234