null Beeld VTM
Beeld VTM

Open Venster

‘Jammer dat het UZA zelf niet de coronamaatregelen volgt’

Lezersbrief

Mijn schoonzus werkt bij de personeelsdienst van het UZA. De werknemers mogen tijdens de coronacrisis maximaal één dag thuiswerken, hoewel meer thuiswerken perfect mogelijk is. Hetzelfde geldt voor de financiële diensten, de communicatiedienst, de patiëntenadministratie... Er is via het intranet opgeroepen ‘om niet thuis te werken uit solidariteit’. Ik begrijp dat de artsen en de verpleegkundigen heel hard moeten werken, maar de werknemers van de administratieve diensten lopen nu wel méér risico op besmetting. Elke dag lopen zij samen met de patiënten door dezelfde in- en uitgangen. De temperatuur wordt al maanden niet meer gecontroleerd. Erika Vlieghe, Pierre Van Damme en Herman Goossens zijn daarvan op de hoogte, maar ze hebben te weinig inspraak om iets te kunnen veranderen.

Na een melding bij de FOD Volksgezondheid liet die weten de ziekenhuizen niet te inspecteren om de efficiënte werking niet in het gedrang te brengen. Ze heeft wel documenten opgevraagd om te verifiëren of er sociaal overleg is geweest, maar de dienstoversten kunnen zeggen wat ze willen. Ik betreur het ten zeerste dat hét referentieziekenhuis waar drie topvirologen en infectiologen hun naam aan verbonden hebben, zelf de coronamaatregelen niet volgt.

Sara Smet, Edegem.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234