null Beeld Johan Jacobs Humo 2020
Beeld Johan Jacobs Humo 2020

Open Venster

‘Kinderen combineren met totale vrijheid is geen sinecure’

Lezersbrief

Ik wil graag reageren op het interview met Niels Cremers, de man van Riadh Bahri, in Humo 4181. Mijn levenspartner en ik zijn uit vrije keuze kinderloos gebleven. Tegen diegenen die dat omschrijven als ‘egoïstisch’, wil ik enkel zeggen dat ze dwalen en kortzichtig zijn. In de reportage zegt Niels Cremers dat ze geen kinderen willen omdat ze je hele leven overhoop gooien. Niets dan respect voor hun keuze, maar dat lijkt mij verkeerd omschreven. Als je een leven leidt met een focus en/of vrijheid vooropstelt, heeft men recht op een leven zonder kinderen. Volgens wijlen professor Etienne Vermeersch draag je zo zelfs op bescheiden wijze bij tegen de wereldwijde, onhoudbare bevolkingsexplosie.

Kinderen combineren met een toekomstdoel of totale vrijheid is geen sinecure. Daar kun je alleen over beslissen door logisch na te denken - zeg maar: gezond boerenverstand te tonen - en een hoge graad van volwassenheid bereikt te hebben. Helaas laten velen zich maar al te veel leiden door beïnvloeding, hormonale gevoelens en ja, zelfs kopieergedrag. Daar knelt het schoentje. Er heerst, volgens mijn bescheiden mening, bij veel volwassenen te weinig volwassenheid. Als er dan kinderen komen, gooien niet zij het leven van hun ouders overhoop, maar doen ze dat zelf. En dan barst soms de bom in het gezin. Men kiest ook niet voor een hond of ander dier zonder erover na te denken en te overleggen, dus waarom dan wel in het geval van kinderen?

Erwin De Bie, Ellezelles.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234