null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Open Venster

‘Linkse leerkrachten? Dat kan ik ten dele bevestigen’

Lezersbrief

Ik ben geen aanhanger van Vlaams Belang, maar wat Tom Van Grieken met ‘linkse leerkrachten’ bedoelde, kan ik deels bijtreden. Na een opleiding van vijf jaar aan het Hoger Instituut voor Bouwkunst en Stedenbouw in Antwerpen wilde ik het diploma van technisch leraar behalen.

Het eerste jaar aan de stedelijke normaalschool verliep normaal, maar het tweede jaar werd gekenmerkt door een linkse leraar. Hij vond het vanzelfsprekend dat we lidgeld en een bijdrage betaalden voor een onderafdeling van Sodipa. In het derde trimester merkte hij op dat er in de klas ‘studenten met een katholieke opleiding’ les volgden. En veertien dagen voor het eindexamen kreeg ik de melding dat ik het eindexamen niet mocht afleggen omdat ik stotterde.

Toen ik thuiskwam met dat nieuws, belde mijn moeder meteen naar burgemeester Jos Craeybeckx van Ekeren. Hij stelde vast dat ik niet stotterde en belde de hoofdgeneesheer van het Sint-Elisabethziekenhuis. Daar moest ik een pagina voorlezen, er werd een verslag opgemaakt en dat werd aan de klastitularis bezorgd. Zo mocht ik het eindexamen toch afleggen.

Om op een positieve noot te eindigen: ik heb nog tien jaar avondschool in het gemeenschapsonderwijs gevolgd, met vrijzinnige en gelovige leraars, en vooral met eerlijke mensen.

D.J., Kapellen.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234