null Beeld Saskia Vanderstichele
Beeld Saskia Vanderstichele

Open Venster

‘Met de N-VA aan het roer is er in Vlaanderen niet veel veranderd’

Lezersbrief

Ik heb met aandacht het interview met Bart De Wever in Humo 4190 gelezen. Ik heb een verleden als ABVV-vakbondsafgevaardigde en een radicaal-linkse gedachtegoed, maar ik vind hem wel een eerlijk man: hij zegt wat hij denkt. Hij heeft het ook bij het rechte eind wat betreft de communautaire dossiers, maar niet in sociaal-economische dossiers.

De N-VA wil de sociale zekerheid uitkleden, dat zeggen ze al jaren, maar nu is mensen activeren het belangrijkst. Als de werkzaamheidsgraad niet stijgt, kunnen we de sociale zekerheid niet blijven garanderen, zegt De Wever. Maar in die redenering zit een kronkel. Veel vacatures zijn niet afgestemd op de kandidaten en dat heeft te maken met de achteruitgang in het onderwijs. Jobs voor lagergeschoolden bestaan bijna niet meer in onze gedigitaliseerde maatschappij. Maar de N-VA maakt al meer dan tien jaar deel uit van de Vlaamse regering, die bevoegd is voor het onderwijs. In Humo vraagt De Wever zich af hoe zwakkeren nog mee zullen kunnen in onze samenleving. Dat moet hij dan aan minister van Onderwijs Ben Weyts vragen, denk ik.

Daarnaast kun je met een taks op de ultrarijken veel bereiken, maar daar mag niet over gesproken worden. Als je als gewone burger je belastingen niet betaalt, zullen ze je wel vinden. Als een multinational veel te weinig of geen belastingen betaalt, laat men die met rust, want ‘anders verhuist die naar het buitenland’.

Bart De Wever klaagt ook over het tekort aan mankracht voor zijn war on drugs. Maar zijn partijgenoot Jan Jambon was van 2014 tot 2018 minister van Binnenlandse zaken, dus baas van de politie. Bart De Wever is een heel intelligente man, maar hij is af en toe vergeetachtig.

Met de N-VA aan het roer is er in Vlaanderen niet veel veranderd. Onze wegen bevinden zich in een abominabele staat, ons onderwijs boert achteruit en over de groeiende ongelijkheid zullen we maar zwijgen, want ook in Roeselare, Zele of Dendermonde groeit de armoede spectaculair. Er is nog veel werk aan de winkel!

Tom Slabbaert, Zele.

Hebt u ook een brief in de pen zitten? Mail naar openvenster@humo.be of vul onderstaand formulier in:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234