brusselmans column web Beeld Humo
brusselmans column webBeeld Humo

ColumnHerman Brusselmans

‘Moet het mensen verboden worden om kinderen te hebben? Ik meen van wel’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans gaat iedere week op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

Een onderzoeker van de Gentse universiteit heeft een goeie honderd peuters getest op bewegingsvaardigheden. De test bracht aan het licht dat peuters twintig jaar geleden veel meer van die vaardigheden hadden dan vandaag. Hoe komt dat? Omdat peuters luie lamzakken zijn, die liever op hun dikke kont blijven zitten. De onderzoeker onderwierp de eikeltjes aan een zestigtal testen. Het besluit was dat de nitwitjes verschillende van hun spieren niet meer gebruiken, dat ze de testen niet eens begrijpen, en dat ze al na drie van die testen uitgeput zijn, beginnen te huilen, hun broek volschijten en om hun mammie roepen. Nochtans zijn die testen ongelooflijk eenvoudig: de peuter moet over een rechte lijn stappen met een ballon in z’n ene hand; de peuter moet een trapje van drie treden oplopen; de peuter moet een glas halfvolle melk op z’n schedel laten balanceren; de peuter moet een dode kanarie over de haag gooien; de peuter moet geblinddoekt een sigaret rollen; de peuter moet in z’n eigen neus knijpen met z’n tenen; de peuter moet een andere peuter een rechtse hoek geven, zelf ook een rechtse hoek ontvangen en daarbij proberen rechtop te blijven; de peuter moet een hond ontvlooien; de peuter moet zonder een kik te geven een coronaprik ontvangen; de peuter moet in een roeiboot de Leie overvaren; en de peuter moet een prostituee tongzoenen, om te zien of hun tongspieren ietwat ontwikkeld zijn. Dat zijn ze niet. De zes prostituees die aan het onderzoek medewerkten, verklaarden: ‘De peuters tongzoenen heel slecht, vooral de meisjes. Eén van hen stak haar tong in m’n oor. Een andere peuter, nochtans een jongetje, braakte in m’n keel.’

De grote schuld ligt bij de ouders. Die zetten hun kinderen voor de tv, geven hun een iPad, pleuren hun eten en drinken op hun schoot, brengen hen met de auto naar school, en als de peuters moeten kakken, dienen ze niet eens naar de wc te lopen, maar mogen ze het doen achter een potplant in de woonkamer. Het zou ouders moeten verboden worden om peuters te hebben. Dit brengt ons nagenoeg automatisch bij de volgende vraag: moet het mensen tout court verboden worden om kinderen te hebben? Ik meen van wel. Ik heb verschillende mensen met kinderen in m’n omgeving, en dat zijn onprettige, oververmoeide, snauwerige, irritante en soms zelfs half achterlijke idioten. Hun IQ daalt stelselmatig, te wijten aan de debiele omgang met hun kinderen. De hele dag ‘ta ta ta’ zeggen, dat hakt erin, alsmede: ‘oesjie oesjie oesjie’ en ‘Wie is er braaf, hè, wie is er braaf, ja jij bent braaf Keanootje. Kom, ga nu even de hond ontvlooien, dat is toch niet zo moeilijk, wil je niet? Wil Keanootje niet? Wil je dan in godsnaam over deze rechte lijn stappen met een ballon in je hand? Wil je dat ook niet? Jij ellendige nietsnut, zal ik je even een peer tegen je stomme muil geven? Je zult dan wel dat glas melk op je platte kutschedel laten balanceren, jij blok aan m’n been, maar ja, je vader wilde geen condoom dragen, die wilde z’n vieze kwak rechtstreeks in je mammie haar stinkende spleet spuiten, en negen maanden later was jij er, met je smoel alsof die overreden was door een Scania Vabis, en als je nu niet meteen geblinddoekt een sigaret rolt, zal ik een brandende sigaar in je reet rammen, heb je dat goed begrepen, stuk ongeluk?’ Ondertussen is die peuter uiteraard aan het krijsen en druipt er kwijl van tussen z’n paarse lippen. Daar hoort vanzelfsprekend in de broek schijten bij, en gooien met alles wat hij in z’n poten krijgt, en z’n mammie proberen te bijten, en die mammie denkt simpelweg: ik wil dood.

Kortom, het leven zonder baby’s en peuters en kleuters is honderd keer leuker dan mét die overbodige hufters. En let op, die rotzakjes moeten ook nog opgroeien, en pubers worden die de hele dag geen klap uitvoeren, liever op hun dikke kont blijven zitten dan een meter te bewegen, drugs gebruiken, prostituees zonder respect behandelen, en mogelijk uitgroeien tot de nieuwe Hitler, de nieuwe Loekasjenko of de nieuwe Wurger van Linkeroever, in plaats van tot de nieuwe Koen Wauters, de nieuwe Laura Tesoro of de nieuwe Michelle Obama. Vandaar deze boodschap aan alle potentiële ouders: neem géén kinderen, neem desnoods een hond en ontvlooi hem zelf.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234